Resto

ΜΑΝΗΜΑΝΗ - καταγωγή από τη Μάνη, έμπνευση από όλη την Ελλάδα

Αυθεντικές και πλούσιες γεύσεις με παραδοσιακά μανιάτικα υλικά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
115428-257051.jpg

Σε ένα χώρο που υπερισχύει η αγάπη για την ελληνική κουζίνα, το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ, έπειτα από 11 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, συνεχίζει να γοητεύει το αθηναϊκό κοινό με τις ελληνικές γεύσεις και τις ραφιναρισμένες γαστρονομικές δημιουργίες του Αλέξανδρου Φουρούλη.

Η Μάνη είναι ο τόπος καταγωγής του εστιατορίου και κάνει έντονα αισθητή την παρουσία της μέσα από τις αξίες της γνησιότητας και της αυθεντικότητας, αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των γεύσεων που έχει αναγνωρισθεί σε διεθνές επίπεδο τόσο από τους επισκέπτες του, όσο και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που το αναφέρουν πάντα με ενθουσιώδη σχόλια. Η δημιουργική οικειότητα και ένα μενού σύγχρονης αντίληψης είναι κάποια ακόμα στοιχεία που κατατάσσουν το ΜΑΝΗΜΑΝΗ σε μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές των Αθηναίων.

image

Ο χώρος, λιτός και κομψός, στα χρώματα της ελιάς και της γης, δημιουργεί μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα που παραπέμπει στην απλότητα μιας άλλης εποχής χωρίς να αποκλείει και κάποια στοιχεία σύγχρονης –και πάλι λιτής- αισθητικής. Το μενού εμπνέεται κυρίως από παραδοσιακά υλικά της Μάνης αλλά και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, προσφέροντας πιάτα που βρίσκουν πάντα ένθερμους οπαδούς.

image

Πλούσιες και οικείες γεύσεις με κυρίαρχα τα μανιάτικα παραδοσιακά υλικά όπως ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανάς, σύγκλινο, μαρμελάδες και αρωματικά φυτά, τα οποία δίνουν τον απαραίτητο τόνο χωρίς να επιβάλλονται στο μενού. Το χοιρινό σελινάτο που σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας και σέλερι σε σάλτσα λεμονιού, το παραδοσιακό αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος που παρουσιάζεται με άγρια χόρτα & σάλτσα από τον ζωμό του, οι «τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό, η κρύα σαλάτα φακές με φρέσκια ρίγανη & σύγκλινο Μάνης σε σάλτσα πορτοκαλιού, η ανατροπή της ελληνικής σαλάτας που σερβίρεται με λεπτοκομμένες φέτες από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, κυβάκια από χωριάτικα παξιμάδια, πλιγούρι και φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κανταΐφι λουσμένη με vinaigrette από σουμάκ, είναι κάποιες από τις γευστικές δημιουργίες που επιβεβαιώνουν επάξια την καταγωγή του εστιατορίου.

image

Η επιλογή του γλυκού«εκτινάσσει» τη γαστρονομική απόλαυση, ικανοποιώντας τις αξίες και την πίστη του chef στην παράδοση και την ποιότητα. Ο Μακεδονικός Χαλβάς κάνει την είσοδό του στο μενού του ΜΑΝΗΜΑΝΗ για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσα από έναν εκρηκτικό συνδυασμό: Τάρτα σοκολάτας με Μακεδονικό χαλβά, παγωτό βανίλια και καραμελωμένα αμύγδαλα. Το Γλυκό που Κάνει Καλό, με την πλούσια και αυθεντική γεύση του, καλεί τους λάτρεις του να απολαύσουν μια νέα γαστρονομική εμπειρία.

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr , Fb: MANHMANH

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.