ΜΑΝΗΜΑΝΗ - καταγωγή από τη Μάνη, έμπνευση από όλη την Ελλάδα
Αυθεντικές και πλούσιες γεύσεις με παραδοσιακά μανιάτικα υλικά
Σε ένα χώρο που υπερισχύει η αγάπη για την ελληνική κουζίνα, το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ, έπειτα από 11 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, συνεχίζει να γοητεύει το αθηναϊκό κοινό με τις ελληνικές γεύσεις και τις ραφιναρισμένες γαστρονομικές δημιουργίες του Αλέξανδρου Φουρούλη.
Η Μάνη είναι ο τόπος καταγωγής του εστιατορίου και κάνει έντονα αισθητή την παρουσία της μέσα από τις αξίες της γνησιότητας και της αυθεντικότητας, αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των γεύσεων που έχει αναγνωρισθεί σε διεθνές επίπεδο τόσο από τους επισκέπτες του, όσο και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που το αναφέρουν πάντα με ενθουσιώδη σχόλια. Η δημιουργική οικειότητα και ένα μενού σύγχρονης αντίληψης είναι κάποια ακόμα στοιχεία που κατατάσσουν το ΜΑΝΗΜΑΝΗ σε μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές των Αθηναίων.
Ο χώρος, λιτός και κομψός, στα χρώματα της ελιάς και της γης, δημιουργεί μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα που παραπέμπει στην απλότητα μιας άλλης εποχής χωρίς να αποκλείει και κάποια στοιχεία σύγχρονης –και πάλι λιτής- αισθητικής. Το μενού εμπνέεται κυρίως από παραδοσιακά υλικά της Μάνης αλλά και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, προσφέροντας πιάτα που βρίσκουν πάντα ένθερμους οπαδούς.
Πλούσιες και οικείες γεύσεις με κυρίαρχα τα μανιάτικα παραδοσιακά υλικά όπως ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανάς, σύγκλινο, μαρμελάδες και αρωματικά φυτά, τα οποία δίνουν τον απαραίτητο τόνο χωρίς να επιβάλλονται στο μενού. Το χοιρινό σελινάτο που σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας και σέλερι σε σάλτσα λεμονιού, το παραδοσιακό αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος που παρουσιάζεται με άγρια χόρτα & σάλτσα από τον ζωμό του, οι «τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό, η κρύα σαλάτα φακές με φρέσκια ρίγανη & σύγκλινο Μάνης σε σάλτσα πορτοκαλιού, η ανατροπή της ελληνικής σαλάτας που σερβίρεται με λεπτοκομμένες φέτες από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, κυβάκια από χωριάτικα παξιμάδια, πλιγούρι και φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κανταΐφι λουσμένη με vinaigrette από σουμάκ, είναι κάποιες από τις γευστικές δημιουργίες που επιβεβαιώνουν επάξια την καταγωγή του εστιατορίου.
Η επιλογή του γλυκού«εκτινάσσει» τη γαστρονομική απόλαυση, ικανοποιώντας τις αξίες και την πίστη του chef στην παράδοση και την ποιότητα. Ο Μακεδονικός Χαλβάς κάνει την είσοδό του στο μενού του ΜΑΝΗΜΑΝΗ για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσα από έναν εκρηκτικό συνδυασμό: Τάρτα σοκολάτας με Μακεδονικό χαλβά, παγωτό βανίλια και καραμελωμένα αμύγδαλα. Το Γλυκό που Κάνει Καλό, με την πλούσια και αυθεντική γεύση του, καλεί τους λάτρεις του να απολαύσουν μια νέα γαστρονομική εμπειρία.
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr , Fb: MANHMANH
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.