Life

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά από το Ding

Φτιάξε «Το πρόσωπο της κουζίνας»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ding προσκαλεί γονείς και παιδιά σε μια διαδικτυακή έκθεση στο facebook
Ο Ούγκα Μπούγκας, από τον Βασίλη

Το Ding προσκαλεί γονείς και παιδιά σε μια διαδικτυακή έκθεση στο facebook

Πετάει ο ελέφαντας; Εσύ τι είσαι; Ναυαγός ή ιθαγενής; Τι θα γίνει αν το κόκκινο αγαπήσει πολύ το μπλε; Τι γίνεται μέσα στο κεφάλι του Pablo Picasso; Πώς θα ήθελες να τελειώσει η αγαπημένη σου ιστορία και πόσες διαφορετικές χρήσεις μπορεί να έχει μια εφημερίδα;

Κάπως έτσι ξεκινά ένα εργαστήριο στο ding. Τα παιδιά μέσα από τη βιωματική διαδικασία, ανακαλύπτουν θεωρίες, τεχνικές, υλικά, πολιτισμούς, ιστορίες, πλάσματα, κόσμους. Εδώ δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει το έργο, ο κόπος, η προσωπική έκφραση, ο προσωπικός λόγος. Ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε ένας πειραματίζεται και εκφράζεται ελεύθερα.

Τις μέρες που μένουμε σπίτι το ding διοργανώνει διαδικτυακές εκθέσεις στο facebook με ένα νέο θέμα που ανεβαίνει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Το Ding προσκαλεί γονείς και παιδιά σε μια διαδικτυακή έκθεση στο facebook
Ο κύριος Νευρικός, από τον Φοίβο

Το ding_at_home είναι δωρεάν και σκοπό έχει να προσφέρει σε γονείς και παιδιά κάποιες δημιουργικές ώρες μαζί. Κάθε παιδί μπορεί να λάβει μέρος με ένα ή περισσότερα έργα που θα φωτογραφίσουν και θα τα στείλουν οι γονείς.

Το θέμα που τρέχει αυτή τη στιγμή ονομάζεται «Το πρόσωπο της κουζίνας». Αυτή τη φορά τα παιδιά θα πρέπει να φτιάξουν ένα πορταίτο, αλλά όχι όπως ξέρουν. Όχι πινέλα, όχι μαρκαδόροι, όχι ξυλομπογιές, όχι λαδοπαστέλ, όχι κηρομπογιές. Με δυο κουβέντες: Όχι μπογιές. Θα πρέπει να φτιάξουν ένα πορτραίτο χωρίς να ζωγραφίσουν.

Θα φτιάξουν ένα πορτραίτο, τρισδιάστατο κολάζ, με αντικείμενα που θα βρουν αποκλειστικά στην κουζίνα: πλάστες, πιρούνια, πιάτα, χαρτοσακούλες του μανάβη, κονσέρβες, μπουκάλια, καπάκια, ανοιχτήρια, ταψιά, κατσαρόλες κ.ο.κ. Δεν γίνονται δεκτά αντικείμενα που δεν θα έπρεπε να είναι στην κουζίνα: παιχνίδια, κάλτσες, παπούτσια κ.λπ.

Το Ding προσκαλεί γονείς και παιδιά σε μια διαδικτυακή έκθεση στο facebook

ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε ένα κομμάτι χρωματιστό χαρτί. Αν αυτό δεν είναι εύκολο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χάρτινες σακούλες του μανάβη γυρίζοντας το μέσα έξω. Κόβουμε το χαρτί σε ένα σχήμα προσώπου· συνήθως οβάλ – αλλά όχι απαραίτητα. Το σχήμα του προσώπου μπορεί να είναι και παραλληλόγραμμο ή και τριγωνικό. Πάντως το θέλουμε όσο πιο μεγάλο γίνεται για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε πάνω τα αντικείμενα που θα βρούμε.

ΟΔΗΓΙΕΣ
1.
Κόψε ένα μεγάλο χρωματιστό χαρτί, αν δεν βρεις πολύ μεγάλο, ένωσε μερικά χαρτιά μεταξύ τους.
2. Συγκέντρωσε αντικείμενα πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους, με διαφορετικά χρώματα, μέγεθος και σχήμα.
3. Φτιάξε ένα πρόσωπο, μια μύτη, δυο μάτια, ένα στόμα και δυο αυτιά. Μη βιαστείς να τελειώσεις. Παρατήρησε πώς αλλάζουν οι εκφράσεις και τα συναισθήματα του προσώπου σου όταν αλλάζεις τα μάτια και το στόμα. Άλλαξέ τους θέση, βάλε άλλα αντικείμενα στη θέση αυτών που διάλεξες αρχικά. Κάνε όσες περισσότερες δοκιμές μπορείς πριν αποφασίσεις.
4. Όταν το πρόσωπο φτάσει να σε ικανοποιεί, άλλαξέ το πέντε (5) φορές ακόμη.
5. Τώρα μπορείς να τραβήξεις την τελική του φωτογραφία. Δοκίμασε διαφορετικές λήψεις, διάλεξε μία, την καλύτερη, και στειλ' τη στο facebook του ding.
6. Μην ξεχάσεις να αναφέρεις το όνομα του προσώπου που έφτιαξες. Μπορεί να έχει ένα πραγματικό ή ένα φανταστικό όνομα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.