Ελλαδα

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σαββατοκύριακο με νεφώσεις και βροχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή
Συννεφιά και βροχή στην Αθήνα © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και το προσεχές Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στα ίδια επίπεδα με αυτή την εβδομάδα θα κυλήσει ο καιρός και το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα, αναμένονται νεφώσεις, βροχές και χιονόνερο αλλά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Ως προς τους ανέμους θα κυμανθούν στα 5 ως 7 μποφόρ ενώ τοπικά μπορεί να φτάσουν τα 8 με 9. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή για την εποχή και δύσκολα να ξεπεράσει τους 10 βαθμούς.

Δείτε live τον χάρτη με τη θερμοκρασία στη χώρα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή

Πρόγνωση για αύριο, Σάββατο 19-03-2022

Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων και 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα περίπου 6 με 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά. Η μέγιστη τιμή της στα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπερνά τους 7 με 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στα βόρεια θα φτάσουν τοπικά τους -6 (μείον 6) βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για μεθαύριο, Κυριακή 20-03-2022

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην ανατολική και νότια χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ