Ελλαδα

Νέες διώξεις για το γηροκομείο στα Χανιά - Κατηγορούμενοι αυτοδιοικητικοί

Ποιες κατηγορίες τους αποδίδονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γηροκομείο στα Χανιά
Γηροκομείο στα Χανιά © EUROKINISSI / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Γηροκομείο στα Χανιά: Δύο νέες διώξεις - Ποιες κατηγορίες βαραίνουν πρόσωπα της αυτοδιοίκησης - Η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Νέες διώξεις ασκήθηκαν για το γηροκομείο στα Χανιά σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη για τις συνθήκες στις οποίες διαβιούσαν και τελικά πέθαιναν ηλικιωμένοι, των οποίων την περιουσία φέρεται να υφάρπαζαν οι ιδιοκτήτριες της δομής

Οι νέες διώξεις ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα Χανίων σε βάρος του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, και του προκατόχου του, Απόστολου Βουλγαράκη. Οι δύο αυτοδιοικητικοί κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και δια παραλείψεως, με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου 2022.

«Θα περιμένουμε την κρίση της δικαιοσύνης», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής. Οι αρχές κατηγορούν τους δύο αυτοδιοικητικούς ότι ενώ γνώριζαν τις συνθήκες που επικρατούσαν στο γηροκομείο, από καταγγελίες που είχαν γίνει, αναβάθμισαν την επιχείρηση ως προς τον αριθμό των κλινών από 16 σε 46 και εξέδιδαν τις σχετικές άδειες λειτουργίας.

Στον οίκο ευγηρίας εξακολουθούν να φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι, ενώ με εξουσιοδότηση από τις προφυλακισμένες ιδιοκτήτριες, το γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά μετονομάστηκε σε «Ευ ζην Care». Επιπλέον, υπάρχουν 12 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας της Αντιπεριφέρειας Χανίων που εμπλέκονται με βαρύτατες ποινικές κατηγορίες ακόμα και για την αρπαγή ηλικιωμένων. 

Αποκάλυψη ΣΚΑΙ για το γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά – Στο εδώλιο πρώην και νυν αντιπεριφερειάρχης

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ