Ελλαδα

Φωτιά στη Βούλα: «Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά με τρεις διαφορετικές εστίες»

Η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βούλα
Φωτιά στη Βούλα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτιά στη Βούλα: Ενημέρωση για την πορεία της πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Στυλιανίδη και την ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Για μια δύσκολη πυρκαγιά, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, χάρη στον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων περιορίστηκε μέσα σε 6-7 ώρες έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πυρκαγιά στη Βούλα.

«Μια δύσκολη μάχη, που είχε από απομακρύνσεις κατοίκων μέχρι δύσκολες συνθήκες στο βουνό», ανέφερε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες όλοι οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να περιορίσουν αυτή την πολύ δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε 6 με 7 ώρες. «Ήμουν στο πεδίο και είδα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους πάλεψαν για να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες. Ήταν ηρωική προσπάθεια. Όλοι έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντιμετωπίσαμε μια δύσκολη πυρκαγιά, με τρεις διαφορετικές εστίες που έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια» πρόσθεσε ο Ευάγγελος Τουρνάς, υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, και είπε πως «αποφύγαμε τραυματισμούς πολιτών ή μια απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Σύμφωνα με τον κ. Τουρνά, η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (04/06) στην Άνω Γλυφάδα «και λόγω των ανέμων που έφταναν τα 8 μποφόρ επεκτάθηκε προς την Άνω Βούλα. Λίγο αργότερα ξέσπασαν ακόμη δύο πυρκαγιές στην περιοχή της Βάρης και του Κουβαρά».

Φωτιά στη Βούλα: Η νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ