- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει την χυδαία επίθεση ιερέα στην Καλλιθέα κατά τρανς γυναίκας, πριν από μερικές εβδομάδες.
Εκπομπή του Alpha μετέδωσε βίντεο που καταγράφει την χυδαία επίθεση του ιερέα, ο οποίος όχι μόνο χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς, αλλά κατηγορεί τη γυναίκα ότι «τα κονομάει» και την διώχνει από το συσσίτιο.
Χαρακτηριστικά λέει ο ιερέας: «Εχω διαμαρτυρίες από τον κόσμο. Για εμένα, τους ομοφυλόφιλους δεν τους ρίχνουμε στη θάλασσα ούτε τους καίμε, τους αποδεχόμεθα. Εσύ είσαι άνδρας με βυζιά. Είσαι άνδρας και κάνεις τη γυναίκα. Δεν είσαι άνδρας με βυζιά; Με τι είσαι;». Μάλιστα, λίγο αργότερα την κατηγορεί ότι «τα κονομάει».
Το περιστατικό με τη χυδαία επίθεση του ιερέα είχε γίνει γνωστό στις 19 Απριλίου και μάλιστα είχε προκαλέσει την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου. Η τρανς γυναίκα, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, εδώ και δύο εβδομάδες πήγαινε στο συσσίτιο της ενορίας καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εκεί της ζητήθηκαν κάποια δικαιολογητικά προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει το συσσίτιο. Όταν ο ιερέας είδε ότι τα στοιχεία δεν ήταν συμβατά με την εξωτερική εμφάνισή της, βγήκε την ώρα που στέκονταν άνθρωποι για να πάρουν το συσσίτιο και όπως καταγγέλλει εκείνη, της επιτέθηκε φραστικά με χυδαίους χαρακτηρισμούς, την έβριζε μπροστά στους άλλους παρευρισκομένους και την έδιωξε. «Βγάλε τα βυζιά και ξαναέλα», φέρεται να της είπε ο ιερέας, όπως κατήγγειλε η δικηγόρος της, στην ιστοσελίδα thepressproject.gr.
Ο ιερέας από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι έμαθε πως έχει οικονομική επιφάνεια η 50χρονη και γι’ αυτό αναγκάστηκε να τη διώξει. Σύμφωνα με την 50χρονη, ο ιερέας μάλιστα επικαλέστηκε και την Ιερά Σύνοδο για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του υποστηρίζοντας ότι η Εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως και την αμαρτία και τους καλεί σε μετάνοια.
Παρέμβαση Ιερώνυμου για την επίθεση ιερέα στην Καλλιθέα κατά τρανς γυναίκας
Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό και σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:
«Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ανεξαρτήτως της όποιας διάκρισης, είτε αφορά στο φύλο του, το χρώμα, τη φυλή, το θρήσκευμά του και τις πεποιθήσεις του χωρίς να τον επικρίνει, χωρίς να τον στιγματίζει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.