Ελλαδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά για το παρασκήνιο της συνέντευξης

«Δέκα ώρες κινηματογράφησης για κάθε τηλεοπτικό λεπτό»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιωάννα Παλιοσπύρου
Ιωάννα Παλιοσπύρου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ο Σταύρος Θεοδωράκης περιγράφει το πώς πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής.

Μια μέρα μετά την προβολή της συνέντευξης που έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» ο Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, αναφέρθηκε στο πώς έγιναν τα γυρίσματα.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη τα γυρίσματα με την Ιωάννα Παλιοσπύρου κράτησαν για μήνες.

«Καταγράφαμε πολλές δράσεις της, τα χειρουργεία της, τις θεραπείες, τα θεραπευτικά μασάζ. Ό,τι έπρεπε να κάνει η Ιωάννα εμείς ήμασταν δίπλα της με μία κάμερα», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πώς έγινε η συνέντευξη με τον Σταύρο Θεοδωράκη

«Η Ιωάννα δέχθηκε μια πρωτοφανή βίαιη επίθεση. Πόνεσε, έκλαψε, πάλεψε και αφού πια μάζεψε τα κομμάτια της αποφάσισε να βγει μπροστά. Με το πρόσωπο της, χωρίς μάσκα αλλά με θάρρος. Περιποιημένη και ευγενής, χωρίς κραυγές μίσους. Με υπερηφάνεια και αλληλεγγύη, σε όσους το έχουν ανάγκη για να ορθοποδήσουν.

Τα γυρίσματα της Ιωάννας κράτησαν μήνες. Καταγράφαμε πολλές δράσεις της, τα χειρουργεία της, τις θεραπείες, τα θεραπευτικά μασάζ. Ό,τι έπρεπε να κάνει η Ιωάννα εμείς ήμασταν δίπλα της με μία κάμερα. Δηλαδή για κάθε ένα τηλεοπτικό λεπτό που είδατε, είχαμε κατά μέσο όρο δέκα ώρες κινηματογράφησης. Έτσι έγινε κατόρθωμα η σφαιρική καταγραφή του φαινομένου “Ιωάννα”».

 

 

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου, φοβόμουν αυτό που θα αντικρίσω

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με δύναμη ψυχής μίλησε για όσα βίωσε και για όσα συνεχίζει να βιώνει.

«Τα πρώτα βράδια στο νοσοκομείο είχαν πολύ πόνο, πολλά ερωτηματικά, απελπισία. Προσπαθούσα απλά να κρατηθώ στη ζωή. Είμαι μεγάλη λάτρης της ζωής, αλλά μέσα στο νοσοκομείο έκανα τη σκέψη πώς μπορούν κάποιοι να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Θυμάμαι αυτό το συναίσθημα και αυτή τη σκέψη, σαν να βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο. Σου φαίνεται λυτρωτικό. Τα βράδια έβλεπα όμορφα όνειρα, έβλεπα να είμαι με τους φίλους μου διακοπές και να διασκεδάζω…», είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη η Ιωάννα Παλιοσπύρου. 

Ακόμη, αναφέρθηκε στην απόφασή της για πολύ καιρό να μην κοιτάξει το πρόσωπό της στον καθρέφτη. «Ήταν λίγες μέρες πριν βγω από το νοσοκομείο. Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι με πίεζαν αρκετές μέρες πιο πριν να κάνω το βήμα και να δω το πρόσωπό μου. Εγώ δεν ήθελα καθόλου, φοβόμουν πολύ αυτό που θα αντικρίσω. Ούτε τα χέρια μου δεν είχα δει, το απέφευγα. Προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο. Έφτασε η ώρα, εννοείται ότι ήθελα να το κάνω με τη γιατρό μου. Ήθελα να είναι εκεί για μένα. Θυμάμαι ότι στην τουαλέτα στο νοσοκομείο είχε καθρέφτη και τους τρεις μήνες ήταν καλυμμένος γιατί δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου. Είχα την επιλογή να κοιτάξω τον εαυτό μου, όμως δεν τόλμησα ποτέ… Μου έδωσε ένα στρογγυλό καθρεφτάκι, είδα τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτα, κράτησα την αναπνοή μου και λέω οκ… Δεν πίεσα τον εαυτό μου πάρα πολύ», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Καθηλώνει για την επίθεση που δέχθηκε με το βιτριόλι

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ