Ελλαδα

Πανσέληνος Απριλίου 2022: Αύριο, Σάββατο (16/4) το «Ροζ Φεγγάρι»

Η πανσέληνος Απριλίου 2022 ονομάζεται και «πασχαλινή πανσέληνος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανσέληνος Απριλίου - Ροζ φεγγάρι πάνω από το Παλαμήδη
Πανσέληνος Απριλίου - Ροζ φεγγάρι © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΟΥΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πανσέληνος Απριλίου 2022: Γιατί ονομάζεται «Ροζ Φεγγάρι» - Αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου στον ουρανό.

Η πανσέληνος Απριλίου 2022 είναι γνωστή και ως «Ροζ Φεγγάρι» και θα τη δούμε στον νυχτερινό ουρανό αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου 2022. Γιατί, όμως, πήρε το όνομα «Ροζ Φεγγάρι» και ποια είναι τα άλλα ονόματα που έχουν αποδοθεί στην πανσέληνο του Απριλίου. 

Κατά άλλους, η πανσέληνος Απριλίου 2022 ονομάζεται και «Πασχαλινή Πανσέληνος». 

Πανσέληνος Απριλίου 2022: Γιατί ονομάζεται «Πασχαλινή Πανσέληνος»

Σύμφωνα με το Almanac.com, η πανσέληνος του Απριλίου 2022 είναι η πρώτη πανσέληνος της ανοιξιάτικης περιόδου, η οποία ξεκίνησε με την εαρινή ισημερία στις 20 Μαρτίου 2022. Αυτό σημαίνει ότι η πανσέληνος του Απριλίου είναι η Πασχαλινή Πανσέληνος —μια σημαντική Σελήνη για όσους γιορτάζουν το Πάσχα, αφού η ημερομηνία του Πάσχα εξαρτάται από την ημερομηνία της Πασχαλινής Πανσελήνου. 

Το Πάσχα για τους Καθολικούς γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την Πανσέληνο του Πάσχα (δηλαδή την πρώτη Πανσέληνο της άνοιξης), που σημαίνει ότι φέτος θα γιορταστεί την Κυριακή 17 Απριλίου (μετά την Πανσέληνο το Σάββατο 16 Απριλίου). 

 

Πανσέληνος Απριλίου 2022: Από πού πήρε την ονομασία «Ροζ Φεγγάρι»

Τα ονόματα της πανσελήνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer's Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, των Αποικιακών Αμερικανών και των Ευρωπαϊκών πηγών. 

Η πανσέληνος του Απριλίου αντιστοιχούσε συχνά με τις πρώιμες ανθοφορίες της άνοιξης ενός συγκεκριμένου αγριολούλουδου, ιθαγενούς της ανατολικής Βόρειας Αμερικής:  Phlox subulata —που κοινώς αποκαλείται έρπουσα φλοξ ή βρύα phlox—που ονομαζόταν επίσης «ροζ βρύα». Χάρη σε αυτόν τον εποχιακό συσχετισμό, αυτή η πανσέληνος ονομάστηκε «Ροζ» Φεγγάρι!

Full Pink Moon 2022 | The Paschal Full Moon 2022

Πανσέληνος Απριλίου 2022: Ποιες οι άλλες ονομασίες

Στα ονόματα της Σελήνης του Απριλίου, οι αναφορές στην άνοιξη αφθονούν! Το Breaking Ice Moon (Algonquin) και το Moon When the Streams Are Again Navigable (Ντακότα) αναφέρονται στο λιώσιμο των πάγων και στην αυξημένη κινητικότητα της πρώιμης περιόδου της άνοιξης.

Άλλα ονόματα αναφέρονται στην επανεμφάνιση ορισμένων ζώων, όπως το Moon When the Ducks Come Back (Lakota), το Moon When the Geese Lay Eggs (Dakota) και το Frog Moon (Cree). Στο ίδιο μήκος κύματος, το Sucker Moon (Anishinaabe). 

Με πληροφορίες από Almanac.com

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ