Ελλαδα

Ουκρανοί πρόσφυγες: Πόσοι έφτασαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

«Συνδυάζουμε τον ανθρωπισμό με τα μέτρα ασφαλείας της πατρίδας μας», δηλώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί πρόσφυγες φτάνουν στην Αθήνα
Ουκρανοί πρόσφυγες στην Αθήνα © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ουκρανοί πρόσφυγες: Η ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ για τις αφίξεις στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

Ουκρανοί πρόσφυγες φτάνουν στην Ελλάδα από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία. Ο αριθμός είναι περιορισμένος, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκο, το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στη χώρα 515 Ουκρανοί πρόσφυγες.

«Συνδυάζουμε τον ανθρωπισμό με τα μέτρα ασφαλείας της πατρίδας μας», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το τελευταίο 24ωρο (3/3/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 515 Ουκρανοί πρόσφυγες.

  • Από τον Προμαχώνα: 430
  • Από Ευζώνους: 5
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 18
  • Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 57 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 5.

Συνολικά από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 2.704 Ουκρανοί πρόσφυγες.

Θεοδωρικάκος για Ουκρανούς πρόσφυγες: Δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός τους 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Είμαστε σε στενή συνεργασία με την πρεσβεία της Ουκρανίας και διευκολύνουμε όλους τους Ουκρανούς πολίτες που έρχονται. Δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός τους και να έχουμε σοβαρές προσφυγικές ροές. Μέχρι στιγμής ο αριθμός είναι περιορισμένος. Έχουμε πλήρη και οργανωμένη εικόνα. Κρατάμε τα πάντα, όλα τα στοιχεία, ώστε να κάνουμε πράξη και την ασφάλεια της Ελλάδας. Γιατί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που οργανώνει τις κατάλληλες δομές φιλοξενίας, εφόσον χρειαστούν. Συνδυάζουμε τον ανθρωπισμό με τα μέτρα ασφαλείας της πατρίδας μας».

ΟΗΕ για Ουκρανία: Ίσως φτάσουν τα 11 εκατομμύρια οι πρόσφυγες

Την έξοδο ακόμα δέκα εκατομμύρια πρόσφυγες εκτιμά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών πως ίσως προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Περίπου 4 εκατ. άνθρωποι ενδέχεται να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες για να σωθούν από τις εχθροπραξίες, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ στη Νέα Υόρκη, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται απλά για μια αρχική εκτίμηση.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι έχουν εκτοπιστεί εντός και εκτός χώρας, κατά τον Οργανισμό. Σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τον Φιλίπο Γκράντι, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες εγκατέλειψαν ήδη την Ουκρανία μέσα σε μία εβδομάδα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.

Επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν πως οι περισσότεροι, κάπου 575.000 Ουκρανοί, προσέφυγαν στην Πολωνία. Η Γερμανία έχει υποδεχθεί κάπου 5.000 Ουκρανούς πρόσφυγες μέχρι στιγμής, κατά τα δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ