Ελλαδα

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο

Ο 22χρονος έχασε τη ζωή του μετά τον ξυλοδαρμό του σε μπαρ στο Λαγανά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον κατά την άφιξή του στο δικαστήριο σε προηγούμενη δίκη για τη δολοφονία του στη Ζάκυνθο
Οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον © EUROKINISSI

Δολοφονία Μπακάρι Χέντερσον: Διακοπή στη δίκη για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου η δίκη για την υπόθεση του θανάτου από ξυλοδαρμό τού Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου, όπου είχε πάει για καλοκαιρινές διακοπές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των επτά συνολικά κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για την Τετάρτη (23/2). 

Η δίκη θα ξεκινήσει εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, ο τότε αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, Γεώργιος Μπισμπίκης. Η έφεση είχε ασκηθεί έπειτα από σχετική αίτηση που είχαν κατέθεσαν οι τότε συνήγοροι της οικογένειας Χέντερσον και η οποία είχε γίνει δεκτή, για τους επτά από τους εννέα κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι, έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση τού θανάτου τού Μπακάρι Χέντερσον. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, αρχικά είχαν κριθεί ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά στη συνέχεια είχαν απαλλαχθεί της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Πάτρα | Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο

Δολοφονία Μπακαρί Χέντερσον: Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη λένε οι γονείς του

Παρόντες σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας ήταν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ. Μιλώντας στο pelop.gr, οι γονείς του θύματος επανέλαβαν ότι περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη, καθώς η πρώτη απόφαση δεν τους ικανοποίησε, αφού πίστευαν ότι οι κατηγορούμενοι θα κρίνονταν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο Τζόναθαν Άμπαντι, δικηγόρος της οικογένειας από τη Νέα Υόρκη, πρόσθεσε: «Η άποψη της οικογένειας και της κοινής γνώμης των ΗΠΑ που παρακολουθούν την υπόθεση, είναι πως αυτή ήταν μια βάναυση και άγρια δολοφονία εκ προθέσεως. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε ένα πολιτισμένο κράτος, κάποιος μπορεί να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα, χωρίς καταδίκη ισοβίων ή να έχει ασυλία. Αυτό (το έγκλημα) αξίζει να αντιμετωπιστεί με πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα».

Ερωτηθείς αν η υπόθεση εκθέτει την Ελλάδα, ο κ. Άμπαντι πρόσθεσε ότι «ο κόσμος έρχεται στην Ελλάδα γιατί είναι το λίκνο του πολιτισμού, γιατί θέλει να ζήσει την ομορφιά των ανθρώπων και του τοπίου και όχι για να βρίσκονται σε κίνδυνο. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ενδιαφέρον, να εγγυάται την ασφάλεια των ανθρώπων που την επισκέπτονται. Και όταν υπάρχει μια τραγωδία αυτής της φύσης και αυτού του μεγέθους, οι άνθρωποι που ευθύνονται πρέπει να έχουν τις πλήρεις επιπτώσεις του νόμου».

Δολοφονία Μπακαρί Χέντερσον: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 22χρονος Αμερικανός βρισκόταν σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά στις 7 Ιουλίου του 2017, όταν μετά από καυγά κυνηγήθηκε από ομάδα ατόμων που του κατάφεραν θανατηφόρα χτυπήματα στη μέση του δρόμου. Συγκεκριμένα, ο καβγάς της παρέας του Μπακαρί με την ομάδα των Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ και τον Έλληνα μπάρμαν, είχε ξεκινήσει με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα Σερβικής καταγωγής με το θύμα.

Τον κυνήγησαν στο δρόμο και αφού τον έριξαν κάτω τον χτυπούσα, του έδωσαν τα τελειωτικά χτυπήματα, αφαιρώντας του τη ζωή μέσα σε 11 λεπτά. 

Καρέ- καρέ το άγριο χρονικό στο Λαγανά | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, pelop.gr και thebest.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ