Ελλαδα

Θάνατος τριών κοριτσιών: Ξεκινούν οι καταθέσεις για την υπόθεση

«Σύγχυση από τις τοποθετήσεις γιατρών»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνατοι τριών κοριτσιών στην Πάτρα
Θάνατοι τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Ποια πρόσωπα θα καταθέσουν - Τι υποστηρίζει η πλευρά της οικογένειας.

Ο θάνατος των τριών κοριτσιών στην Πάτρα εξετάζεται από τις αρχές με τις καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών να αναμένονται τις επόμενες ημέρες, φέρνοντας εξελίξεις στην υπόθεση

Από τα γραφεία των αρχών αναμένεται να περάσουν συνολικά 15 πρόσωπα: γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατροδικαστές, που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών. Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό της μικρής Τζωρτζίνας θα είναι έτοιμα σε περίπου 20 ημέρες από σήμερα. 

Θάνατος τριών κοριτσιών: Σύγχυση από τις τοποθετήσεις γιατρών

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα, ζητώντας σεβασμό στην οικογένεια και εμπιστευτικότητα. «Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά (Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ιδιώτες Ιατροδικαστές), οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους Προέδρων- Αντιπροέδρων- Γραμματέων κ.ο.κ, μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης» τόνισε.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, σημείωσε: «Επειδή κάποιοι συνάδελφοι που ήταν θεράποντες ιατροί των παιδιών, δεν ήθελαν να μιλήσουν, τοποθετήθηκα εγώ. Το ερωτηματικό που πλανάται είναι γιατί είναι ασαφής η αιτία θανάτου των παιδιών».

Τους ιατρικούς φακέλους των τριών κοριτσιών εξετάζουν προσεκτικά οι αρχές, ενώ στο μελετούν ανάλογα περιστατικά που καταγράφηκαν στο εξωτερικό (σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία), αλλά και στον τρόπο που εξιχνιάστηκαν από την τοπική αστυνομία.

Θάνατος τριών κοριτσιών: Να σταματήσουν οι εικασίες ζητά η μητέρα των παιδιών

Η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγγου, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και μίλησε για τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν ως «δολοφόνους» την ίδια και τον σύζυγό της.

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ για το ενδεχόμενο να γίνει εκταφή είπε: «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;».

Η κ. Πισπιρίγγου παρακάλεσε «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

Οι θάνατοι των τριών κοριτσιών

Η οικογένεια Δασκαλάκη είδε να φεύγουν από τη ζωή τα τρία κορίτσια της μέσα σε τρία χρόνια. 

Το 2020 σε ηλικία 3,5 ετών πεθαίνει η μικρή Μαλένα. Όπως αναφέρουν οι γονείς, μέσω του δικηγόρου τους, αιτία θανάτου ήταν η αιφνίδια ανακοπή από απροσδιόριστα αίτια, ενώ στη συνέχεια ο θάνατος του κοριτσιού αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Η οικογένεια κινήθηκε τότε νομικά, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

Το 2021 φεύγει από τη ζωή η Ίριδα, σε ηλικία μόλις έξι μηνών. Οι γιατροί μιλούν και πάλι για αιφνίδια ανακοπή από απροσδιόριστα αίτια, ωστόσο μετά από ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

Στις 29 Ιανουαρίου 2022 η οικογένεια έχασε και το τρίτο της παιδί, την 9χρονη Τζωρτζίνα. Για άλλη μία φορά, οι γονείς ακούνε ότι πρόκειται για αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, με δεδομένο ότι εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ