Ελλαδα

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο

Ξεκινά η απολογία των οκτώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Συλληφθέντες φτάνουν στο γραφείο της ανακρίτριας
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Συλληφθέντες φτάνουν στο γραφείο της ανακρίτριας © EUROKINISSI

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο - Τι πιστεύουν οι αρχές για τη διαφυγή του - Σε απολογία οι οκτώ

Διεθνές ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί από τις αρχές για τον 20χρονο που πιστεύεται διέφυγε στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το διεθνές ένταλμα σύλληψης έχει φτάσει στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση. Τα αλβανικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ειδήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα. 

Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι δύσκολο ο 20χρονος να έχει διαφύγει μόνος του από αφύλαχτες διαβάσεις.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ξεκινά η απολογία των οκτώ

Οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα Τετάρτη (9/2) την απολογία τους ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας. 

Σήμερα θα απολογηθούν οι τρεις εξ αυτών, με τη διαδικασία να συνεχίζεται τόσο αύριο Πέμπτη (10/2), όσο και την Παρασκευή (11/2). Μαζί με τους οκτώ, που συνελήφθησαν την Κυριακή, ετοιμάζεται να απολογηθεί και ο 25χρονος που παραδόθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (8/2) στις αρχές

Πρόκειται για τον 25χρονο που ήταν μέλος σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και διέφευγε της σύλληψης. Ο νεαρός αυτές τις ημέρες που τον αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και κρυβόταν εκεί. Κατά πληροφορίες πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες και παραμένει υπό κράτηση.

Οι συλληφθέντες διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. 

Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού μίλησε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος για δολοφονία Άλκη: Έχουμε να κάνουμε με συμμορία

«Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος έχουν βγει εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι 9 είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. «Η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία, με μια αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφορικά με τις συλλήψεις που εκκρεμούν ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν. «Η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη πρόκειται για πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία. Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας» διευκρίνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ