Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Θα παραδοθεί στις αρχές ο 20χρονος που διέφυγε

Έχει εκδοθεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Το σημείο όπου έπεσε νεκρός
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Το σημείο όπου έπεσε νεκρός © EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Πληροφορίες ότι θα παραδοθεί στις αρχές ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές ο 20χρονος που φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο 20χρονος θα παραδοθεί στις αρχές. «Χθες το απόγευμα δέχτηκα τηλέφωνο από συνάδελφο και θα ακούσετε ότι και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται στην Αλβανία θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο», είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου. 

Ήδη από εχθές Τετάρτη (9/2) έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που πιστεύεται διέφυγε στην Αλβανία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το διεθνές ένταλμα σύλληψης έχει φτάσει στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση. Τα αλβανικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ειδήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα. Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι δύσκολο ο 20χρονος να έχει διαφύγει μόνος του από αφύλαχτες διαβάσεις.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων

Σήμερα Πέμπτη (10/2) θα συνεχιστούν οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη. Από τους συνολικά 12 συλληφθέντες, τέσσερις θα προσέλθουν στο γραφείο της 7ης ανακρίτριας, ενώ αύριο Παρασκευή (11/2) οι επόμενοι τέσσερις μεταξύ αυτών και ο 25χρονος από την Αθήνα. 

Χθες απολογήθηκαν δύο και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη. Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Εξέταση DNA για όλους ζήτησε η ανακρίτρια

Να ληφθεί υλικό DNA από όλους τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη, ζήτησε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου αυτό να συγκριθεί με τα πειστήρια που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία. Με τον τρόπο αυτό οι ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι θα ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που έκοψαν το νήμα της ζωής του άτυχου νεαρού.

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των φίλων του Άλκη που όλοι μαζί δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση. Όπως λέει ένας από τους φίλους του Άλκη στις καταθέσεις του, «ο ένας κρατούσε ένα δρεπάνι στα χέρια του μήκους περίπου 30 με 40 εκατοστά, ενώ ένας ακόμη κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι».

Περιγράφοντας την απέλπιδα προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του και τον Άλκη, είπε: «Εγώ εκείνη τη στιγμή έπιασα αμέσως το κράνος μου και το έβαλα μπροστά στο στήθος μου για να προστατευτώ. Αυτός με το μαχαίρι που ήρθε από τη Σεφέρη ανέβηκε τα σκαλιά και ήρθε προς τα πάνω μου και εγώ τον χτύπησα με το κράνος μία φορά στο κεφάλι. Τον πέτυχα στο μέτωπο, δεν ξέρω αν μάτωσε γιατί φορούσε κουκούλα. Μόλις τον χτύπησα έκανε ένα βήμα προς τα πίσω αλλά αμέσως μετά όρμηξε ξανά επάνω μου. Το κράνος μου έφυγε από τα χέρια, δεν θυμάμαι όμως πώς ακριβώς».

Όσον αφορά στον άτυχο Άλκη ο ίδιος θυμάται πως την ώρα που δεχόταν απανωτά χτυπήματα, είδε τον 19χρονο να ουρλιάζει «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω». Συνεχίζοντας ο ίδιος λέει πως είδε συνολικά 8 άτομα να συμμετέχουν στην επίθεση. «Ήταν όλοι τους μαυροφορεμένοι με κουκούλες, λαιμούδιες και σκούφους».

«Όπως σας είπα, όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Πάντως φαίνονταν όλοι τους αρκετά γυμνασμένοι και εμπειροι σε φασαρίες, σε αντίθεση με εμάς που δεν έχουμε μπλεχτεί ποτέ σε καβγά», είπε στην κατάθεσή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ