Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Στα δικαστήρια άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Εντός της ημέρας θα παραδοθεί ο 20χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Στο δικαστήριο για την απολογία τους τρεις από τους κατηγορούμενους
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Στο δικαστήριο για την απολογία τους τρεις από τους κατηγορούμενους © grtimes.gr

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Τρεις ακόμη κατηγορούμενοι στα δικαστήρια για να απολογηθούν - Οι δηλώσεις του δικηγόρου του 20χρονου.

Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έφτασαν σήμερα (10/2) το πρωί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και το γραφείο της 7ης ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθούν για την εμπλοκή τους στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή της Χαριλάου την 1η Φεβρουαρίου. 

Εντός της ημέρας αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές ο 20χρονος που φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Σε βάρος του έχει εκδοθεί από την Τετάρτη διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο συνήγορός του βρέθηκε σήμερα έξω από τα δικαστήρια και δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι συντετριμμένος. 

«Πρόκειται για μια γενναία συμπεριφορά, θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, αλλά έχει να δώσει εξηγήσεις. Προέρχεται από μια “αξιόλογη, μικροαστική οικογένεια. Εγώ θα πω ότι είναι μια λάθος συμπεριφορά. Ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος. Πιστεύει στην ελληνική δικαιοσύνη». 

Π. Σπυρατος: Δικηγόρος 20χρονου που διέφυγε Αλβανία (Υπόθεση Άλκη)- GRTimes.gr

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης άλλοι 3 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Άλκη- GRTimes.gr

Δολοφονία Άλκη: Τι είπαν οι δύο κατηγορούμενοι στην απολογία τους

Το περιεχόμενο των απολογιών των δύο κατηγορούμενων που κλήθηκαν την Τετάρτη (9/2) να λογοδοτήσουν στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, έγινε γνωστό μετά τη μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν οκτώ ώρες.

Ο 21 ετών Έλληνας υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του. «Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος κι ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Γι' αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη» είπε στην ανακρίτρια.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 20χρονου συγκατηγορούμενού του, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο. «Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι». Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους.

Ήδη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος Αλβανός, που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη, ενώ αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή θα απολογηθούν άλλοι επτά κατηγορούμενοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ