Ελλαδα

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στην ανακρίτρια σήμερα οι συλληφθέντες

Ένταλμα σύλληψης για δύο ακόμη νεαρούς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη
Το σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη © Eurokinissi/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες - Ποιοι είναι οι δύο για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα - Οι δηλώσεις Θεοδωρικάκου.

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα (7/2) οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του σε οπαδική ενέδρα τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου.

Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Ο 23χρονος κατηγορούμενος οδηγείται στην ανακρίτρια
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Ο 23χρονος κατηγορούμενος οδηγείται στην ανακρίτρια © ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι ο 23χρονος, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Ο εισαγγελέας τού έχει ασκήσει δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

 

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Ένταλμα σύλληψης για δύο ακόμη άτομα

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών και ο 20χρονος για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει διαφύγει στην Αλβανία. Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Σε δηλώσεις του μετά τις χθεσινές εξελίξεις για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου και τις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Κυριακής (6/2), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημείωσε: «Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για τη δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό». 

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη βία στον αθλητισμό

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη βία στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα (7/2) στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπάνου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, διαμήνυσε ότι θα κλείσουν οι παράνομοι σύνδεσμοι φιλάθλων. «Οι λέσχες φιλάθλων των αθλητικών συλλόγων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των ιδίων των συλλόγων, να έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες λειτουργίας με μητρώα μελών και συνεχείς ελέγχους ώστε να μην μπορεί κανένας άλλος να χρησιμοποιεί το όνομα του αθλητικού συλλόγου για να δημιουργήσει ξανά ομάδες χούλιγκαν», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ