Ελλαδα

Δολοφονία 19χρονου: Καλύτερη η κατάσταση των τραυματιών

Παίρνουν εξιτήριο αύριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο δολοφονίας του 19χρονου
Το σημείο δολοφονίας του 19χρονου © Eurokinissi

Εξιτήριο αναμένεται να πάρουν οι δύο τραυματίες από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο τραυματίες από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, που κόστισε τη ζωή στον 19χρονο φίλο τους.

Ειδικότερα, ο 18χρονος και ο 20χρονος φαίνεται ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση και μπορεί να βγουν από το νοσοκομείο ακόμα και αύριο, Πέμπτη, όπως μεταφέρει το grtimes.gr.

Παρόλ' αυτά, οι γιατροί στο Παπανικολάου όπου μεταφέρθηκαν μετά την επίθεση, εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατάστασή τους.

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο δράστης

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη. Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Θεοδωρικάκος:

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της.

Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, πρόκειται για 23χρονο, με αλβανική καταγωγή, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η συμμετοχή του στο συμβάν, αλλά φαίνεται να βρισκόταν στο σημείο.

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί το βράδυ της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 19χρονου Άλκη

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε νωρίτερα σήμερα, στη Βέροια, ο 19χρονος Άλκης. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα Κοιμητήρια της Βέροιας, με την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του να είναι απαρηγόρητοι από τον ξαφνικό χαμό του.

Η ταφή του πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο των Κοιμητηρίων, με τους παρευρισκόμενους να αφήνουν κίτρινα και λευκά λουλούδια στη μνήμη του, λέγοντας το «τελευταίο αντίο».

Στο μεταξύ, την οδύνη της για τον άδικο χαμό ενός εκ των νεότερων μελών της, εκφράζει, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι-ες για την έξαρση της τυφλής βίας, ειδικότερα στις τάξεις της νεολαίας μας, στην κοινωνία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή είμαστε αγανακτισμένοι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με προφανείς τις συνέπειες που αυτή έχει υποδαυλίζοντας τη βία που προαναφέραμε», τονίζεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση.

Ζητείται δε, από την Πολιτεία «να ανταποκριθεί στην ευθύνη της για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ