Ελλαδα

Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Σε κείμενο που αναρτάται σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη αναλαμβάνουν οι «Αναρχικοί/ες».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΣΟΕΕ
ΑΣΟΕΕ © Eurokinissi

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε εντός του Πανεπιστημίου, την ώρα που έκανε μάθημα σε φοιτητές.

Στην ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε εντός του Πανεπιστημίου, προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών.

Σε κείμενο που αναρτάται σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη αναλαμβάνουν οι «Αναρχικοί/ες».

«Την Τρίτη 11/01/22 εισβάλλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μαθήματος που δίδασκε ο Α.Δ. Ο προπυλακισμός του, η γραφή συνθημάτων στους τοίχους του αμφιθεάτρου και η σωματική βία που του ασκήσαμε αποτέλεσαν τα βασικά μας μέσα για την ανάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΑΣΟΕΕ: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η επίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της προηγούμενης Τρίτης κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν καθηγητή μπροστά σε φοιτητές. Περίπου 10-15 άτομα του επιτέθηκαν μέσα στο αμφιθέατρο και τον ξυλοκόπησαν.

Όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «πίσω από την επίθεση βρίσκονται προσωπικοί λόγοι».

Η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ καταδίκασε τον ξυλοδαρμό του καθηγητή

Με Ψήφισμα η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕκαταδίκασε τα πρόσφατα βίαια γεγονότα. Ειδικότερα, αναφέρεται στον ξυλοδαρμό του καθηγητή από κουκουλοφόρους και την προσπάθεια ατόμων να ρίξουν τοίχο με τρυπάνια για να στήσουν «στέκι».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Σύγκλητος συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση της στις 13 Ιανουαρίου 2022 και εξέτασε την άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ίδρυμα εξαιτίας δύο γεγονότων:

  1. του ξυλοδαρμού μέλους ΔΕΠ από ομάδα κουκουλοφόρων την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 κατά τη διάρκεια διάλεξης και
  2. της προσπάθειας καταστροφής, από ομάδα αγνώστων, τοίχου στο χώρο του κεντρικού κτιρίου του ΟΠΑ με χρήση ηλεκτρικού εξοπλισμού την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.

Η Σύγκλητος καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα τις παραπάνω ενέργειες που οδηγούν στην ακύρωση της δημοκρατικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, την εμπέδωση κλίματος φόβου και ανασφάλειας στην πανεπιστημιακή κοινότητα, και την αποθάρρυνση φοιτητών-τριών  και προσωπικού να αφιερωθούν στο πανεπιστημιακό τους έργο, στη μάθηση και στη δημιουργία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Σύγκλητος θα υπερασπιστεί την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ομαλή ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος, το δικαίωμα των χιλιάδων μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου να έχουν ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στους χώρους του, και θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, με τη συνδρομή της πολιτείας, προκειμένου να προστατεύσει το κύρος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ