Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών

Με αφορμή τον τερματισμό της κατάληψης στο ΑΠΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη © Thestival

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τη λήξη της πορείας αντιεξουσιαστών για την εκκένωση του βιολογικού του ΑΠΘ.

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και ομάδας αντιεξουσιαστών ξέσπασαν κατά την ολοκλήρωση της πορείας ενάντια στην εκκένωση των καταλήψεων στο ΑΠΘ. Ομάδα ατόμων που αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με χημικά και διέσπασαν την ομάδα ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κυνηγητό που ξεκίνησε από τη Ροτόντα και βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων τα οποία σε κάποιο σημείο έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την πορεία αντιεξουσιαστών
Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης © thestival

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη © Thestival

Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας διαδηλωτής του αντιεξουσιαστικού χώρου τυλίχτηκε στις φλόγες την ώρα που πήγε να πετάξει μία μολότοφ στους αστυνομικούς. Ο κουκουλοφόρος έτρεχε προς τα ΜΑΤ όταν γλίστρησε και έπεσε στην άσφαλτο. Άγνωστη παραμένει η κατάσταση της υγείας του.

Thestival.gr Επεισόδια

 

ΑΠΘ: Έφοδος της αστυνομίας για εκκένωση κατάληψης 34 ετών!

Οι άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν στο χώρο τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Δεκεμβρίου 2021 και αφού έσπασαν με βαριοπούλα την κλειδαριά, μπήκαν στο χώρο που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία τριάντα τέσσερα χρόνια. Οι αστυνομικοί με τους φακούς ανά χείρας «σκάναραν» σε πρώτη φάση τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός του κτιρίου καταληψίες, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωσή του, καθώς πρόθεση της Πρυτανείας είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών. Μετά την λήξη της κατάληψης ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκος Παπαϊωάννου, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ