Ελλαδα

Σχολεία: Ανοίγουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου με περισσότερα τεστ

Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου
Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου © EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

«Κλείδωσε» το άνοιγμα των σχολείων για τις 10 Ιανουαρίου με αυξημένο τέστινγκ και αλλαγή υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Στις 10 Ιανουαρίου φαίνεται πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με αυξημένο τέστινγκ από 2 σε 3 self test και αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ώρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών και θα τεθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα επί τάπητος προκειμένου οι επιστήμονες να εισηγηθούν και να παρθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν τις σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, θα υπάρχει πρόβλεψη για τρία self test την εβδομάδα, αλλά και θα γίνεται μεγαλύτερος διαγνωστικός έλεγχος σε περίπτωση κρούσματος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πιθανό είναι να μειωθεί το ποσοστό για το κλείσιμο των τάξεων σε περίπτωση κρουσμάτων. Το σημερινό 50%+1 μπορεί να πέσει στο 30%.

Ανοιχτά σχολεία για καλύτερη επιτήρηση, προτείνει ο Δημόπουλος

Νωρίτερα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος τόνισε πως το άνοιγμα των σχολείων σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της περιόδου «πριν από τα Χριστούγεννα, ένα στα τέσσερα κρούσματα ήταν σε παιδιά σχολείων τα οποία ευρίσκονταν με τα self test. Από τις 26 Δεκεμβρίου και μετά, στην ηλικιακή ομάδα έως 17 ετών, έχουμε μόνο το 13% των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνονται τεστ. Θα χάσουμε την ευκαιρία να υπάρχει και μια επιτήρηση». «Δεν υπάρχει απόλυτη σωστή ή λάθος λύση σε αυτό το θέμα, αυτό το βλέπουμε και σε ευρωπαϊκά κράτη και στις ΗΠΑ» διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ