Ελλαδα

Μιχαηλίδου: Η διοίκηση του ορφανοτροφείου γνώριζε ό,τι συνέβαινε

Στο «Παίδων» βρίσκονται ήδη πέντε παιδιά, που εξετάζονται σωματικά και ψυχολογικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Δόμνα Μιχαηλίδου στην ΕΡΤ για τις καταγγελίες με θύματα ανήλικα σε ορφανοτροφείο (video)
Η Δόμνα Μιχαηλίδου © EΡΤ/screenshot

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο.

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε ότι η διοίκηση του Ιδρύματος γνώριζε από τον Σεπτέμβριο τις καταγγελίες που υπήρχαν για σεξουαλικές σχέσεις αγοριών 7-11 ετών μπροστά σε εργαζόμενους, καθώς και για τιμωρητικό ξυλοδαρμό παιδιών σε αποθήκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Μιχαηλίδου έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα και προς το παρόν δεν προκύπτει συμμετοχή εργαζόμενων σε σεξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα», είπε.

«Ενεργοποιήσαμε την διαδικασία και μεικτά κλιμάκια ελέγχουν όλα τα ιδρύματα, τα παιδιά ελέγχθηκαν ένα-ένα», πρόσθεσε.

Όπως είπε η κα Μιχαηλίδου νωρίτερα στην ΕΡΤ «έλαβα γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με αυτή τη δομή  στην Αττική, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, σε λιγότερο από μία εβδομάδα πριν. Σε αυτή κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο “τιμωρητικό δωμάτιο  μέσα στη δομή, αλλά και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Ταυτόχρονα αναφέρονταν και πολλά περιστατικά παραμέλησης».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες Πέμπτη, η Υφυπουργός αποκάλυψε ότι όλα ξεκίνησαν από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το εν λόγω ίδρυμα. Κατόπιν, από την πλευρά της υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος, ενώ πάγωσε η κρατική χρηματοδότηση που ελάμβανε η εν λόγω ιδιωτική δομή.

Όσο για το συγκεκριμένο ίδρυμα, η υφυπουργός Πρόνοιας επεσήμανε ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες οικονομικού χαρακτήρα, που την αφορούν.

«Το συγκεκριμένο ίδρυμα στην Αττική, έχει ήδη εισαγγελική έρευνα για παράνομες υιοθεσίες» ενημέρωσε. «Υπάρχει ήδη γι’ αυτό μηνυτήρια αναφορά και την εξετάζει η εισαγγελία» ανέφερε.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ