Ελλαδα

Βραβεία Εθελοντισμού από την «Κίνηση Πολιτών»

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίσημη τελετή στις 9 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση που απεικονίζει δέντρο που αποτελείται από πολύχρωμες ανθρώπινες παλάμες

Νησίδες Ποιότητας 2021: Η «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία» απονέμει βραβεία εθελοντισμού, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής

Από την αρχή της ίδρυσής της, πριν από τριάντα και πλέον χρόνια, η «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός συστέγασε ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και αφετηριών. Η Κίνηση Πολιτών έχει στόχο την αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις και παρωπίδες και την ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών.

Μεταξύ των πρώτων που δραστηριοποιήθηκαν ήταν o Λεωνίδας Κύρκος, ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος -επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων- ο Στέφανος Ματθίας -πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου- και ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης.

Σήμερα πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών είναι ο πρέσβης ε.τ. Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος και αντιπρόεδροι ο Παναγιώτης Πικραμμένος (μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης), ο νομικός Νίκος Φραγκάκης και ο ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος. Καταξιωμένες προσωπικότητες από τους χώρους της επιστήμης και των επιχειρήσεων, προσπαθούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση θεσμικών παρεμβάσεων και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων με σκοπό την αποτελεσματικότητα του κράτους και τη βελτίωση του επιπέδου της κοινωνικής μας ζωής.                          

Από το 2001, η Κίνηση Πολιτών διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό εθελοντισμού, τον διαγωνισμό των «Νησίδων Ποιότητας»: κάθε δύο χρόνια αναδεικνύει και βραβεύει άτυπες ομάδες ή θεσμοθετημένες οργανώσεις πολιτών από όλη την Ελλάδα, που έχουν να επιδείξουν εθελοντικό, συλλογικό, πρωτοποριακό, μη ευρέως γνωστό, υψηλής ποιότητας έργο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στο παρελθόν έχουν βραβευθεί εθελοντές που ήσαν άγνωστοι και που τώρα έχουν αποκτήσει τη δημοσιότητα που τους αξίζει, όπως η Praksis, η Ομάδα Αιγαίου, η ΦΛΟΓΑ, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, το ΑγκαλιάΖΩ,, το περιοδικό Σχεδία το 2013, ο πατήρ Aντώνιος με την «Κιβωτό». Τα τελευταία χρόνια, η δράση των εθελοντών έχει συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για μικρές ή μεγάλες ομάδες του πληθυσμού: αυτή τη συνεισφορά επιθυμούν να αναδείξουν τα βραβεία «Νησίδες Ποιότητας».  

Η απονομή των βραβείων θα γίνει και φέτος παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίσημη τελετή στις 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Την επιλογή και παρουσίαση των νικητών θα κάνουν τα μέλη της Ελλανόδικης Επιτροπής, η οποία φέτος αποτελείται από τους:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  • Βασίλης Ράπανος, Ακαδημαϊκός, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

ΜΕΛΗ (με αλφαβητική σειρά)

  • Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, Πρέσβης ε.τ., Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών
  • Πάνος Λασκαρίδης, Επιχειρηματίας
  • Ειρήνη Σάρπ, πρ. Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας
  • Μελίνα Ταπραντζή, Πρόεδρος της ΜΚΟ Wise Greece,
  • Σώτη Τριανταφύλλου, Ιστορικός – Συγγραφέας
  • Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ.

nisides-poiotitas-2021_1.jpg

nisides-poiotitas-2021_2.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ