Ελλαδα

Κορωνοϊός: Εισήγηση για εμβολιασμό παιδιών 5 ως 11 ετών

Πότε θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός παιδιών κατά του κορωνοϊού
Εμβολιασμός παιδιών κατά του κορωνοϊού © EPA / MACIEJ KULCZYNSKI

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι η επιτροπή ήδη εισηγήθηκε να ανοίξει ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών.

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών πολιτών έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ακόμα, ο υπουργός αποκάλυψε πως εντοπίστηκε στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα μαζί με τους οικείους του.

Ως προς τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι η επιτροπή ήδη εισηγήθηκε να ανοίξει ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών, ωστόσο διευκρίνισε πως επειδή τα εμβόλια για αυτές τις ηλικίες διαφέρουν, θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας προς το τέλος Δεκεμβρίου. Όταν είναι διαθέσιμα θα ανοίξει και η ανάλογη πλατφόρμα εμβολιασμού.

Τέλος, σημείωσε ότι συζητείται από την επιτροπή το τετράμηνο και όχι το εξάμηνο -που ισχύει σήμερα- για τη χορήγηση της τρίτης δόσης μετά από ερώτημα που τέθηκε από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ