Ελλαδα

Άγιο Όρος: Κλείνουν μονές λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει κάνουν λόγο για «ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Άγιο Όρος με πλαστά πιστοποιητικά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγιον Όρος
Άγιον Όρος © EUROKINISSI

Άγιο Όρος: Κλειστές για το κοινό παραμένουν μονές - Πολλές καταγγελίες κάνουν λόγο για «ταξιδιώτες που εισέρχονται με πλαστά πιστοποιητικό».

Κλειστές για το κοινό είναι οι Μονές Μεγίστης Λαύρας και Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως δήλωσε στη Real News ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος «δυστυχώς, κάποιοι αρνούνται ακόμη και τώρα να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι υπό έλεγχο και βρίσκονται σε καραντίνα. Όσοι θέλουν να προσέξουν, προσέχουν».

Μάλιστα, πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει κάνουν λόγο για «ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Άγιο Όρος με πλαστά πιστοποιητικό».

Να θυμίσουμε πως προκειμένου να εισέλθει κανείς στο Άγιο Όρος είναι απαραίτητο το rapid test, ανεξαρτήτως εμβολιασμού. Στις αρχές του μήνα, το Άγιο Όρος  βρισκόταν στην πρώτη θέση των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού πανελλαδικά, με τα κρούσματα που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους. Σύμφωνα με το enikos, 1.000 από τους 1.700 μοναχούς δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ την ίδια ώρα το 70% του πολιτικού προσωπικού έχει κάνει το εμβόλιο.

Ως προς το λόγο που οι εμβολιασμοί παραμένουν χαμηλοί, ο διοικητής του Αγίου Όρους επεσήμανε πως «οι πιο πολλοί μοναχοί έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον ιό. Ενα 25%, περίπου 450 άτομα, έχει εμβολιαστεί και περίπου ένα 25% δεν έχει εμβολιαστεί. Οι λόγοι δεν είναι μόνο θρησκευτικοί. Μερικοί φοβούνται τα εμβόλια. Οι μοναχοί συχνά βγαίνουν από το Αγιον Ορος. Εχουν τις οικογένειές τους στη βόρεια Ελλάδα. Μερικοί εξομολογούνται. Θεωρώ ότι απ’ έξω έφεραν τον ιό, ειδικά σε αυτά τα κελιά, που είναι και απομονωμένα. Για κάποιους είναι δύσκολο να βγουν έξω και προτιμούν να αναρρώσουν στο κελί τους» και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μια αύξηση του αριθμού των μοναχών που ζητούν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση. Αυτό είναι θετικό.Όσοι έχουν εμβολιαστεί θεωρώ ότι θα κάνουν τρίτη δόση, όπως έκανα και εγώ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ