Ελλαδα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Δίωξη για τον πρώην αρχηγό Πυροσβεστικής

Για προσπάθεια συγκάλυψης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραγωδία στο Μάτι : Νέα δίωξη σε βάρος του Βασίλη Ματθαιόπουλου για παράβαση καθήκοντος
Φωτιά στο Μάτι © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου προχώρησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών.

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας (πλημμελήματα) άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου για την Πυρκαγιά στο Μάτι

Ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος, ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, με τη μήνυσή του, αλλά και με τις καταθέσεις που είχε δώσει στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα, έχει καταγγείλει πιέσεις και απειλές για τη συγκάλυψη των υπευθύνων που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα, Γιώργου Πολυκράτη, που ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου 27 πρόσωπα -μεταξύ των οποίων και ο κ. Ματθαιόπουλος που τότε ήταν υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος- για τη φονική πυρκαγιά.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ