Ελλαδα

Νέα επεισόδια τώρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Πετροπόλεμος και χημικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης © GRTIMES

Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης πριν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Νέα επεισόδια αυτή την ώρα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, όπου για τις 18:30 έχει προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Άτομα με κουκούλες και κράνη επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο στην περιοχή του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (29/9/2021).

Σύμφωνα με το GRTimes, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν σε άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τα άτομα που έκαναν την επίθεση, ενώ δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Σοβαρά επεισόδια στην πλατεία Τερψιθέας

Eπεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Τι προηγήθηκε

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση φοιτητών, σε απάντηση της χθεσινής βίαιης επίθεσης που δέχθηκαν από κουκουλοφόρους.

Ούτε σήμερα όμως έλειψαν τα επεισόδια καθώς μια συγκροτημένη ομάδα κουκουλοφόρων – που βρισκόταν εντός του σχολείου – άρχισε να πετά μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους φοιτητές και τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών με κακώσεις στο κεφάλι, τα οποία και μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Γεννηματάς και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Άγνωστο παραμένει – προς το παρόν – το πώς τραυματίστηκαν τα δύο παιδιά.

Παράλληλα, σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία νωρίτερα στο σημείο όπου έγιναν τα επεισόδια.

Πρόκειται για τρεις ανήλικους, οι οποίοι φαίνεται να κινούνταν προς το σχολείο για να συνδράμουν τα άτομα που βρίσκονται εντός του συγκροτήματος. Πάνω τους βρέθηκαν αιχμηρά αντικείμενα και γι’ αυτόν τον λόγο συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά η Κεραμέως

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας «βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ