- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στην Εύβοια: Από χωριό σε χωριό η μάχη με τις φλόγες
Η φωτιά επιστρέφει και πάλι από τη θάλασσα στο χωριό Στροφυλιά
Από χωριό σε χωριό δίνεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια, όπου οι φλόγες κινούνται ασταμάτητα προς τους κατοικημένους οικισμούς της περιοχής.
Άνιση μάχη με τις φλόγες εξακολουθεί να δίνεται και σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου, στην Εύβοια. Συγκεκριμένα, η φωτιά επιστρέφει και πάλι από τη θάλασσα στο χωριό Στροφυλιά στη Βόρεια Εύβοια. Νοτιότερα, στο χωριό Κήρινθος βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν.
Εκατοντάδες άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι στην παραλία της Κοτσικιάς στο βορειοδυτικό τμήμα όπως επίσης και λίγο βορειότερα στο Ψαροπούλι, ενώ η μοναδική διέξοδος πλέον είναι προς το Πευκί και την Ιστιαία αφού από τη Αγία 'Αννα έως το Ψαροπούλι κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχουν μέτωπα φωτιάς και πεσμένοι κορμοί δέντρων τους οποίους προσπαθούν να απομακρύνουν πυροσβέστες και εθελοντές.
Στην ενδοχώρα η φωτιά έχει περάσει από την Κοκκινομηλιά, πέρασε το «μακρύ ρέμα», περιοχή όπου πίστευαν ότι θα μπορούσαν να την σταματήσουν, συνέχισε προς Κρυονερίτη, προς Μηλιές και έχει κυκλώσει τις Αγδίνες.
«Έχουμε βγάλει έξω όλους τους αγρότες με τα τρακτέρ και οργώνουν τις περιοχές για να αποτρέψουμε τα χειρότερα» δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Λουκάς Λιάσκος και συγχρόνως επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις για βοήθεια από εναέρια μέσα.
«Απελπιστική» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γιάννης Κοτζιάς που μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ σημειώνει πως «η ταχύτητα της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη χωρίς όμως να πνέουν αυτή τη στιγμή ισχυροί άνεμοι. Αν δεν μας στείλουν εναέρια μέσα για να σταματήσουμε τις φλόγες η φωτιά θα καταλήξει στη θάλασσα…».
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού κ. 'Αγγελο Μισιρλή που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «τις προηγούμενες μέρες και ώρες προσπαθούσαμε να συγκροτήσουμε την άμυνά μας με αντιπυρικές ζώνες. Μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά τα κατέστρεψε όλα….».
Τέλος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Β. Εύβοια αυτή την στιγμή επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου ενώ στην περιοχή άρχισε να λειτουργεί από σήμερα το πρωί και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την παραπάνω διαπίστωση ο χώρος αποκλείστηκε και φυλάσσεται
Η κοινή απόφαση των υπουργών - Για τις «εξαιρετικές υπηρεσίες που είχε προσφέρει στον ελληνικό πολιτισμό και τη φιλοσοφία»
131 επέστρεψαν στις οικογένειές τους
Υπήρξε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες μορφές της εγχώριας κεφαλαιαγοράς
Συναγερμός στο Παγγαίο - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση
Αυξάνονται οι ώρες απασχόλησης με νέα απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Βελτιώνεται και δρόμος μήκους 1,7 χιλιομέτρων
Οι φωτιές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση
Αλλάζει το σκηνικό με βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Η ζωή, το έργο και οι ιδέες του φιλοσόφου μέσα από συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του στην ATHENS VOICE
Το περιστατικό συνέβη στην παραλία του Καβρού
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Αυξημένες περιπολίες και προληπτικές απαγορεύσεις
Το φαρμακευτικό υλικό πρέπει με ευθύνη των οδηγών να ανανεώνεται τακτικά
Η διαδρομή, το πλούσιο συγγραφικό έργο και οι καίριες παρεμβάσεις του σπουδαίου φιλοσόφου
Οι εικόνες που προκάλεσαν σάλο
Αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Συλλυπητήρια της Υπουργού Πολιτισμού στην οικογένεια και στους φίλους του ηθοποιού
Καρέ καρέ η μάχη των πυροσβεστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.