- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπαευαγγέλου: Νέοι 18-24 η πλειοψηφία των τελευταίων κρουσμάτων
Ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει σταθεροποίηση στο 1,1%
Ενημέρωση για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, από τη Βάνα Παπαευαγγέλου
«Τα επιδημιολογικά δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας δείχνουν μια σταθεροποίηση της πανδημίας στη χώρα μας. Φαίνεται σαν να ανακόπηκε η καθοδική πορεία που παρατηρούσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες» σημείωσε στην τακτική ενημέρωση για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.
Ο μέσος κυλιόμενος των τελευταίων επτά ημερών είναι στα 442 νέα κρούσματα ανά ημέρα ενώ «το κύριο χαρακτηριστικό της προηγούμενης εβδομάδας είναι η σημαντική περαιτέρω μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων που έπεσε μόλις σε μια εβδομάδα κατά 5 χρόνια, δηλαδή βρίσκεται τώρα η διάμεση ηλικία στα 27 έτη» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.
«Εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά κατά κύριο λόγο τους νέους μας 18-24 ετών και στη συνέχεια την ηλικιακή ομάδα των 25-34 ετών» υπογράμμισε η λοιμωξιολόγος, προσθέτοντας ότι «σήμερα, αυτές οι ηλικίες αφορούν το 60% των νέων κρουσμάτων».
Παράλληλα, σε κάποιες περιοχές, κυρίως νησιωτικές, παρατηρείται «μια μικρή αλλά σαφής αύξηση» των νέων κρουσμάτων, είπε το μέλος της Επιτροπής, ενώ για τον δείκτη θετικότητας η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι παρουσιάζει «σταθεροποίηση στο 1,1%».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.