- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μαρία Συρεγγέλα: Ερχονται οι «νταντάδες της γειτονιάς»
Διευκρινίσεις από την υφυπουργό Εργασίας
Πρόγραμμα για τις «νταντάδες της γειτονιάς»: Για τη στήριξη εργαζόμενων μητέρων.
Η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, έδωσε σήμερα, 8 Μαρτίου, διευκρινίσεις για το πρόγραμμα για τις «νταντάδες της γειτονιάς». Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κα Συρεγγέλα είπε ότι θα υλοποιηθεί πρόγραμμα, οι ακριβείς όροι του οποίου είναι υπό διαμόρφωση, δηλαδή θα είναι με την χορήγηση voucher σε μητέρες ή οικονομική ενίσχυση με άλλον τρόπο, ώστε να βοηθούν μητέρες με μικρά παιδιά για να μπορούν να εργαστούν.
Αυτό, όπως είπε, θα είναι εφικτό με ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει «τις νταντάδες της γειτονιάς», δηλαδή παιδαγωγών - φυλάκων που θα κρατούν στο σπίτι της μητέρας παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 χρόνων ή θα κρατούν σε δικό τους χώρο έως 3 παιδιά εργαζόμενων μητέρων, ηλικίας έως 2,5 ετών.
«Άμεσα θα έρθει στην Βουλή η διάταξη που θα μετατρέπει σε αυτοτελές αδίκημα την σεξουαλική παρενόχληση και θα αυξάνει τις ποινές για τους δράστες», δήλωσε επίσης η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.
Με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι γίνονται σε όλη την Ελλάδα δράσεις ενίσχυσης της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στους χώρους εργασίας, στις αμοιβές και στις ευκαιρίες καριέρας, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν και προγράμματα με χρηματοδοτήσεις και επιβραβεύσεις επιχειρήσεων που θα κάνουν πράξη την ισότητα για τους εργαζόμενους τους, η οποία θα πιστοποιείται μάλιστα και με ειδικό σήμα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.