Visual Browsing

Απάντηση της Ιεράς Συνόδου για τον θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά © EUROKINISSI
Με αφορμή τα σχόλια που ακολούθησαν από πολλά ΜΜΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της
  • A-
  • A+
0
Ανακοίνωση-απάντηση δίνει η Ιερά Σύνοδος στα ειρωνικά, όπως αναφέρεται, σχόλια σχετικά με τον θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη.

Τη δική της απάντηση στα ειρωνικά, όπως τα χαρακτηρίζει, σχόλια για τον θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη έστειλε μέσω ανακοίνωσής της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας.

«Με αφορμή την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυριού Ιωάννου ορισμένοι δημοσιογράφοι ειρωνεύθηκαν με απολίτιστο τρόπο την εκδημία του και την μαρτυρία της πίστεώς του στην Θεία Κοινωνία, ως να είχαν στοιχεία για την αιτία μεταδόσεως της νόσου. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θλίψη διαπιστώνει ότι ορισμένα ΜΜΕ δεν παύουν ποτέ να στοχοποιούν τους ορθόδοξους χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, ως ιδεολογικό αντίπαλό τους», σημειώνει η Ιερά Σύνοδος σε αιχμηρό τόνο και συνεχίζει:

«Η Εκκλησία της Ελλάδος με τις Εγκυκλίους και τις Ανακοινώσεις Της: α) πάντοτε συνιστά πειθαρχία στα υγειονομικά μέτρα μέσα και έξω από τους Ιερούς Ναούς, β) ουδέποτε υποστήριξε τους αρνητές της πανδημίας, γ) ουδέποτε διέδωσε παιδαριώδεις και ειδωλολατρικές απόψεις ότι οι ορθόδοξοι ιερείς ή γενικώς οι χριστιανοί δεν πρόκειται να νοσήσουν λόγω της ιδιότητάς τους.

»Η Εκκλησία της Ελλάδος από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έχει σταθεί στο πλευρό της Πολιτείας και όλα τα μέλη του κλήρου τηρούν τις υγειονομικές προβλέψεις, προτρέποντας τους κληρικούς και τον πιστό Λαό να τηρούν όσους περιορισμούς θεσμοθετούνται από το Κράτος και εισηγούνται οι επιστημονικοί σύμβουλοί του».

Σχετικα
ΔΙΣ: Η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για ψευδή δημοσιεύματα
ΔΙΣ: Η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για ψευδή δημοσιεύματα

Η αναφορά στη Θεία Κοινωνία

«Ορισμένοι επίδοξοι καθοδηγητές της κοινής γνώμης επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται αποκλειστικά με την Θεία Κοινωνία και να επιβάλουν αντιεπιστημονικούς συσχετισμούς με τη διασπορά του κορονοϊού, σε πείσμα των επιδημιολογικών στοιχείων και αποφαίνονται ακόμα και για ζητήματα πίστεως "δογματίζοντας" δίχως καμία θεολογική γνώση και αρμοδιότητα. Αφ' ης στιγμής η δημοκρατική Πολιτεία εγγυάται την θρησκευτική ελευθερία, δεν είναι δικαίωμά τους να ζητούν την κρατική απαγόρευσή της Θείας Κοινωνίας ως "ανθυγιεινής", επειδή δεν πιστεύουν οι ίδιοι. Και κυρίως δεν είναι δικαίωμά τους να επιχαίρουν και να χλευάζουν την κοίμηση ενός συνανθρώπου τους, επειδή ήταν κληρικός της Εκκλησίας, την οποία θεωρούν ως παράταξη και μάλιστα αντίθετη τους».

»Καλούμε όλες τις πλευρές να μην ενδώσουν στην καλλιέργεια κοινωνικού ρατσισμού, στην στοχοποίηση και ενοχοποίηση των αρρώστων και των νεκρών της πανδημίας του κορονοϊού για οποιονδήποτε λόγο. Παρακαλούμε όλοι να παραμείνουν συγκρατημένοι, να σεβασθούν τους ασθενείς, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και όσους αγωνίζονται για την θεραπεία των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα παρακαλούμε να δείξουν όλοι τον πρέποντα σεβασμό στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρό Ιωάννη, ο οποίος στα δέκα χρόνια της ποιμαντορίας του προσέφερε τα μέγιστα σε όλους τους τομείς της διακονίας του. Το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα στην πανδημία συνεχίζει να προσεύχεται για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, ενώ και οι κληρικοί τελούν την Θεία Λειτουργία προσφέροντας αναίμακτη θυσία στον Κύριο "υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς" και "υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας"».

Σχετικα
Μητροπολίτης Ιλίου: Η Εκκλησία έδειξε ανυπακοή, η Κυβέρνηση ανοχή
Μητροπολίτης Ιλίου: Η Εκκλησία έδειξε ανυπακοή, η Κυβέρνηση ανοχή

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5