ΚΙΣΕ: Οργή για πρωτοσέλιδο εφημερίδας για τον Α. Μπουρλά
«Χυδαία και ανήθικη επίθεση εναντίον του Αλμπέρ Μπουρλά επειδή ακριβώς είναι Εβραίος»
ΚΙΣΕ: Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του μετά το πρωτοσέλιδο εφημερίδας που ταυτίζει τον επικεφαλής της Pfizer με τον Μένγκελε.
To Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣΕ) εξέφρασε με ανακοίνωσή του την οργή και τον αποτροπιασμό του για το χθεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας «Μακελειό», για τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρ Μπουρλά.
«Η ταύτιση του επικεφαλής της εταιρείας Pfizer με τον Μένγκελε, τον επονομαζόμενο χασάπη του Αουσβιτς, είναι μια χυδαία και ανήθικη επίθεση εναντίον του Αλμπέρ Μπουρλά επειδή ακριβώς είναι Εβραίος. Ο δε πηχυαίος τίτλος "Εβραίος κτηνίατρος θα μας μπήξει τη βελόνα! Εφιαλτικές προσαγωγές σε θαλάμους στρατόπεδα σαν τα κοπάδια", δεν είναι παρά μια σαφής πρόκληση σε βία εναντίον των Εβραίων», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:
«Το εμβόλιο μιας εταιρείας γίνεται ξαφνικά "δηλητήριο" λόγω του εβραϊκού θρησκεύματος του διευθυντή της, και η παραγωγή του παραλληλίζεται με τα ναζιστικά πειράματα στο Αουσβιτς, προσπαθώντας να αποτρέψει τη χρήση του όταν αποδειχθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού που πλήττει την ανθρωπότητα. Ντροπή!».
Όπως, μάλιστα, σημειώνει το ΚΙΣΕ, το εν λόγω πρωτοσέλιδο, «διαιωνίζει το μίσος και τις δεισιδαιμονίες κατά των Εβραίων και για ακόμη μια φορά γίνεται φορέας της πιο χυδαίας αντιεβραϊκής προπαγάνδας».
Παράλληλα, το ΚΙΣΕ καλεί τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να παρέμβουν άμεσα, γιατί όπως τονίζει, «το μένος και το μίσος κατά των Εβραίων, που εξέπεμψε το Μακελειό, ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ανοχής που θα μπορούσε να διαθέτει η Δημοκρατία στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης ιδεών».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.