Visual Browsing

50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» | Δωρεά της Βουλής των Ελλήνων

Γιατροί και νοσηλευτές στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» με προστατευτικές στολές για τον κορωνοϊό
Γιατροί και νοσηλευτές στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» με προστατευτικές στολές για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Έπεσαν οι υπογραφές - Σε 60 ημέρες θα είναι σε πλήρη λειτουργία
  • A-
  • A+
0
Σε 60 ημέρες το νοσοκομείο «Σωτηρία» θα έχει 50 νέες κλίνες ΜΕΘ - Η δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων δημιουργούνται τις επόμενες εβδομάδες 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία».

Οι υπογραφές για τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, έπεσαν και όπως έγινε γνωστό οι εργασίες κατασκευής ξεκινούν άμεσα.

Όταν ολοκληρωθούν, το «Σωτηρία» θα έχει τη μεγαλύτερη σε μέγεθος μονάδα ΜΕΘ στην Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε, οι 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» θα είναι σε πλήρη λειτουργία σε 60 ημέρες.

«Η Βουλή των Ελλήνων έχει διαχρονική παράδοση στην κοινωνική προσφορά. Τελευταία όμως, η υγειονομική περιπέτεια της χώρας ανέβασε τον πήχη για όλους και όλες μας. Έτσι και η Βουλή των Ελλήνων, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Υπουργείου Υγείας, διέθεσε δωρεά χρηματικού ποσού 8 εκατ. ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί μία πρότυπη και η μεγαλύτερη σε έκταση και ποσότητα κλινών Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 50 κλινών, στο νοσοκομείο "Σωτηρία"» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κατά την υπογραφή της σύμβασης με το υπουργείο Υγείας και τις κατασκευάστριες εταιρείες, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Βασίλης Κικίλιας για τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων

Σχετικα
Δύο κλίνες ΜΕΘ στο «Μεταξά» - Με πρωτοβουλία του Γιάννη Πάριου
Δύο κλίνες ΜΕΘ στο «Μεταξά» - Με πρωτοβουλία του Γιάννη Πάριου

Από τη μεριά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε πως πρόκειται για μια «εξαιρετική» δωρεά, αυτής της Βουλής, επισημαίνοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγγυάται τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε, εάν κι εφόσον χρειαστεί, την οποιαδήποτε πρόκληση έρθει στο μέλλον, σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια της δημόσιας Υγείας αλλά και γενικά το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας».

Και πρόσθεσε: «Είναι καίριο και πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ως Εθνικό Σύστημα Υγείας δωρεάν σε όλους τους συμπολίτες μας. Όμως, η παρακαταθήκη αυτών των κλινών ΜΕΘ δεν περιορίζεται μόνο στον Covid-19. Όπως όλοι καλά γνωρίζουν, υπάρχουν ανάγκες στη χώρα μας σημαντικές, από τροχαία ατυχήματα, υπάρχει ανάγκη να φροντίσουμε τους συμπολίτες μας σε πολύ υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας».

«Θέλω να πω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αυτοί θα στελεχώσουν αυτές τις 50 κλίνες ΜΕΘ και θα στηρίξουν ξανά την ελληνική κοινωνία και εδώ στην Αττική και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία εντός 60 ημερών από την έναρξη των εργασιών και αναμένεται να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν σημαντικά, σε μόνιμη βάση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο πλαίσιο της δωρεάς, συμπληρωματικά θα κατασκευαστεί επίσης πεζογέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία του νοσοκομείου "Σωτηρία" με τον χώρο της νέας ΜΕΘ» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας για τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Σχετικα
Βρέφος με κορωνοϊό στην Ισπανία έμεινε 70 ημέρες στη ΜΕΘ
Βρέφος με κορωνοϊό στην Ισπανία έμεινε 70 ημέρες στη ΜΕΘ

Κωνσταντίνος Τασούλας για τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ - Από το αποθεματικό της Βουλής τα χρήματα

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εξήγησε πως τα 8 εκατ. ευρώ προήλθαν από τα αποθεματικά της Βουλής και εστίασε στο πόσο γρήγορο έγιναν όλες οι διαδικασίες προκειμένου σήμερα να υπογραφή αυτή η συμφωνία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως τον Μάρτιο έλαβε την σχετική επιστολή από τον υπουργό Υγείας. Στις 2 Απριλίου, ελάχιστες μέρες μετά, η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ομόφωνα αποδέχθηκε την εισήγησή του προέδρου της Βουλής για αυτήν τη δωρεά. Στις 12 Απριλίου, δημοσιεύτηκε η ΠΝΠ η οποία περιγράφει τη διαδικασία μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί αυτή η δωρεά και την ίδια ημέρα η Βουλή δέσμευσε από τα αποθεματικά της τα 8 εκατ. ευρώ και τα έθεσε στη διάθεση της κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) που θα εποπτεύσει την υλοποίηση του έργου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κρατά στα χέρια του τη σύμβαση για την κατασκευή 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» | Δωρεά του ελληνικού Κοινοβουλίου, ύψους 8 εκατ. ευρώ
Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κρατά στα χέρια του τη σύμβαση για την κατασκευή 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» | Δωρεά του ελληνικού Κοινοβουλίου, ύψους 8 εκατ. ευρώ

Η σύμβαση εγκρίθηκε άμεσα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψε και την οικοδομική άδεια.

«Κινηθήκαμε με ρυθμούς ασθματικούς. Ήταν πολύ γρήγοροι ρυθμοί για να είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφεται σήμερα η σύμβαση μεταξύ ΚΤΥΠ και της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΚΤΕΡ» τόνισε ο κ. Τασούλας και υπογράμμισε ότι ήταν σημαντικό το γεγονός πως και οι τρείς εταιρείες που αναδείχθηκαν από τον διαγωνισμό ανάδειξης της κατασκευάστριας εταιρείας, δηλαδή η ΕΚΤΕΡ, ο ΑΚΤΩΡ και η ΙΝΤRΑΚΑΤ, «αποποιήθηκαν προκαταβολικά από το δικαίωμά τους να κάνουν προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων στα διοικητικά δικαστήρια και αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα μιας προδικαστικής κρίσης από μία Ανεξάρτητη Αρχή του Δημοσίου, σεβόμενοι και αντιλαμβανόμενοι την κοινωνική σημασία και την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης αυτού του έργου».

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ευχαρίστησε εκτός από τους υπουργούς της κυβέρνησης που κινήθηκαν άμεσα για να ολοκληρωθεί αυτή η δωρεά αυτή αλλά και τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Μυλωνάκη και τον διευθυντή του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή τον Μιχάλη Μπεκίρη, καθώς όπως αποκάλυψε «συζητώντας για την ανάγκη συμβολής της Βουλής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είχαμε κάνει σκέψεις και μου υπέβαλαν, πριν από την επιστολή του κ. Κικίλια, την ορθή σκέψη ότι η Βουλή πρέπει να προσανατολιστεί σε χορηγία προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονωϊού. Κι έτσι είμαστε σήμερα εδώ…».

Η δωρεά της Βουλής των Ελλήνων για τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» έρχεται να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ώρα που τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για την Ελλάδα είναι ανησυχητικά. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5