Σκορδέλη: Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή στην πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής
Για το μαχαίρωμα Αφγανού υπηκόου το 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα
Σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκαν σήμερα η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη και δυο ακόμη πρόσωπα, οι οποίοι κατηγορούνταν για το μαχαίρωμα Αφγανού υπηκόου το 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Θέμιδα Σκορδέλη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ένοχοι για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κρίθηκαν και οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης. Κανείς εκ των τριών κατηγορουμένων δεν παρέστη στο δικαστήριο και μέσω των δικηγόρων τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Νωρίτερα, την ενοχή των τριών κατηγορουμένων είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας αναφέροντας πως «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη».
Το θύμα στην κατάθεσή του στο δικαστήριο περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν, όπως είπε, βρίσκονταν με φίλους του και ξαφνικά τον πλησίασαν 15 άτομα, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο άντρες. «Η γυναίκα αφού μας είπε να φύγουμε, είπε στους δύο άντρες που ήταν μπροστά να μας χτυπήσουν. Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι» είπε ο ίδιος στην κατάθεσή του και πρόσθεσε: «Οι άλλοι μπήκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Άργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε κάποιος μαζί με εμένα. Μετά 3–4 άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα».
Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Η πρώτη ελληνική Belh@rra συναντήθηκε με το «Αιγαίον» στη Μεσόγειο
Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου
Πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία, αναμένονται αποφάσεις
«Η περιοχή παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά»
Θα αποφασιστεί η έκδοσή του
Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου
Ελέγχοι σε οικισμούς, παράνομες συνδέσεις ρεύματος και κατασχέσεις όπλων
Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.