- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έβρος: 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα σε 1 μήνα
Το ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 38 διακινητές μεταναστών και προσφύγων
Μεγάλη αύξηση σημειώνεται στις προσφυγικές ροές από τον Έβρο τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα καταγράφηκαν στη Θράκη 3.986 μετανάστες και πρόσφυγες που διέσχισαν τα σύνορα, όταν ο αριθμός αυτός τον Μάρτιο ήταν 1.658 και τότε η αύξηση θεωρήθηκε πρωτοφανής για τα δεδομένα του Έβρου και της εποχής.
Παρ’ ότι οι ροές το τελευταίο τετραήμερο παρουσιάζουν σχετική μείωση στα ποτάμια σύνορα, ύστερα και από τα ενισχυμένα μέτρα που λήφθηκαν από την αστυνομία στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η αλματώδης αύξηση καταγράφηκε τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στατιστικά της αστυνομίας συνελήφθησαν οι 3.986, ενώ συνελήφθησαν την ίδια περίοδο και 38 διακινητές μεταναστών.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από τα στατιστικά του Μαρτίου, όταν καταγράφηκαν 1.658 μετανάστες και πρόσφυγες και 25 διακινητές που διέσχισαν τον Έβρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά τι ισχύει το Σαββατοκύριακο
Η πρόγνωση του Meteo
Ξεκινούν οι έρευνες με το Abeille Marengo
Υψηλή δραστηριότητα τον Οκτώβριο, χάρη στη γενναιόδωρη συναίνεση 28 οικογενειών δοτών
Μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ψύχρα στην εκκίνηση, βοριάδες στη διαδρομή προβλέπονται
Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Οι πρώτες πληροφορίες
Για το φερόμενο κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»
Από κασκαντέρ του Τσακ Νόρις έγινε εγκληματίας
Τι θα ισχύσει ως την Κυριακή
Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.