Visual Browsing
Πεδίο του Άρεως: 10 προβλήματα που θέλουν άμεση λύση

Πεδίο του Άρεως: 10 προβλήματα που θέλουν άμεση λύση

Ανοιχτό γράμμα στη Δούρου από 3.150 κατοίκους της περιοχής

3.150 κάτοικοι των περιοχών γύρω από το Πεδίο του Άρεως (Κυψέλη, Βικτώρια, Γκύζη κ.λπ.), οι οποίοι έχουν συγκροτήσει την ιντερνετική συλλογικότητα «Επι Μένουμε Πεδίο του Άρεως», με ανοιχτό τους γράμμα προς την περιφερειάρχισσα Αττικής κ. Ρένα Δούρου επισημαίνουν 10 προβλήματα που μπορούν και πρέπει να λυθούν άμεσα στο πάρκο, θυμίζοντας παράλληλα για το καθένα την παρούσα κατάσταση και τις αντίστοιχες υποσχέσεις της.

Το ανοιχτό αυτό γράμμα έρχεται σα συνέχεια της μεγάλης ανοιχτής συγκέντρωσης που είχαν οργανώσει οι ίδιοι στις 27 του περασμένου μήνα, στον ίδιο χώρο.

«Αξιότιμη Κυρία Δούρου,

Μετά την πρωτόγνωρη συμμετοχή κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως στη συγκέντρωση για τη δράση μας «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» την Τετάρτη 27/9, όπου είχαμε την ευκαιρία για άλλη μία φορά να διαπιστώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί για τα τεράστια προβλήματα λειτουργίας του Πάρκου, επανερχόμαστε, πιστεύοντας βαθιά ότι το Πάρκο δεν μπορεί να ξαναγίνει ένας ευχάριστος, φιλόξενος και ασφαλής χώρος με ευκαιριακές και μεμονωμένες μικροεπεμβάσεις.

Σχετικα
Νίκος Χαρδαλιάς: «Χθες το βράδυ, με τον καθηγητή Τσιόδρα…»
Νίκος Χαρδαλιάς: «Χθες το βράδυ, με τον καθηγητή Τσιόδρα…»

Ζητάμε λοιπόν να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα στα παρακάτω θέματα:

1. Ολοκλήρωση του φωτισμού στα υπόλοιπα σημεία του Πάρκου και την πλατεία Πρωτομαγιάς (η οποία βρίσκεται στην αρμοδιότητά σας).

Να μη σταματήσει η εργολαβία αποκατάστασης φωτισμού (που άρχισε λόγω της δράσης μας) πριν την πραγματική ολοκλήρωσή του.

Σχετικα
Κορωνοϊός: Μόλις ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία
Κορωνοϊός: Μόλις ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία

2. Επείγουσα ολοκλήρωση επισκευών και άνοιγμα της Μεγάλης Παιδικής Χαράς.

Είναι κλειστή εδώ και 20 μέρες, ενώ η αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων της είναι δουλειά μίας μέρας για έναν ξυλουργό και έναν σιδερά.

3. Συστηματικός και σε βάθος καθαρισμός των παρτεριών και του πρασίνου γενικά.

Το πράσινο να γίνει ξανά χώρος αναπνοής και ξεκούρασης και όχι να παραμένει βρώμικο, απεριποίητο, εγκαταλειμμένο και τελικά απωθητικό, όπως είναι σήμερα.

4. Επαναλειτουργία όλων των βρυσών του Πάρκου και των δύο δημόσιων τουαλετών με προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης.

Είχατε υποσχεθεί ότι οι τουαλέτες θα λειτουργούσαν την άνοιξη 2017, παράλληλα με την λειτουργία συχνά καθαριζόμενων χημικών τουαλετών στις εισόδους του Παρκου.

5. Καθαρισμός και επαναλειτουργία των σιντριβανιών και των υδάτινων διαδρομών (Πλατάνια, Ροδώνας). 

Είχατε υποσχεθεί ότι θα λειτουργούσαν τον Ιούνιο 2017 ενόψει καλοκαιριού.

6. Άμεση επαναλειτουργία των δύο περιπτέρων στην πλατεία Γαρδένιας στο κέντρο του Πάρκου, που έχουν αποπερατωθεί από 5ετίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας.

Είχατε υποσχεθεί ότι θα ξεκινούσε η λειτουργία τους τον Ιανουάριο 2017

7. Αμεσο άνοιγμα και επαναλειτουργία του κτιρίου του ‘Αλσους’ (Οικονομίδη)

Είχατε υποσχεθεί ότι ο διαγωνισμός για κήρυξη αναδόχου θα ξεκινούσε Ιανουάριο 2017.

8. Ολοκληρωμένη υπηρεσία φύλαξης του Πάρκου.

Να απαιτήσει δημοσίως η Περιφέρεια, με όλα τα μέσα που διαθέτει, μόνιμη 24ωρη παρουσία τουλάχιστον δυο αστυνομικών με μοτοσυκλέτες εντός του Πάρκου. Να γίνει ενεργοποίηση των υπαρχόντων ιδιωτικών φυλάκων και να εξασφαλισθεί η συνεχής κίνησή τους και παρουσία τους σε όλον τον χώρο του Πάρκου, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα.

9. Eκρίζωση της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών από το Πάρκο και την οδό Μαυρομματαίων, με χρονοδιάγραμμα ενεργειών, μέτρηση κι αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, Δήμος Αθηναίων, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΕΛ.ΑΣ.)

10. Επιδιόρθωση/ανακαίνιση και επαναλειτουργία του κτιρίου ‘Green Park’ στην οδό Μαυρομματαίων με χρήσεις αναψυχής και πολιτισμού (ίσως με την ένταξή του σε μία μεγάλη διοργάνωση, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς διαθέτει εξαιρετική πρόσβαση – 2΄ λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό ΗΣΑΠ Βικτώριας). 

Από το 2016 εκκρεμεί η ανάθεση της μελέτης επιδιόρθωσής του.

Αν και τα παραπάνω δεν επαρκούν για τις μεγάλες ανάγκες του Πεδίου του Αρεως, θεωρούμε ότι είναι τα απολύτως βασικά από πλευράς υποδομών, για να αρχίσει το Πάρκο να θυμίζει τον φιλόξενο χώρο αναψυχής, περιπάτου και χαλάρωσης που είχαν γνωρίσει γενιές και γενιές Αθηναίων και επισκεπτών της πόλης.

Για κάθε ένα από τα παραπάνω, και πιθανώς για άλλα έργα υποδομής που εσείς σχεδιάζετε, ζητάμε, για λόγους διαφάνειας, να μας ενημερώσετε για το προϋπολογιζόμενο κόστος καθώς και το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής τους.

Παρακαλούμε οι απαντήσεις σας να είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Μια ακόμη έκθεση ιδεών για το Πεδίο του Αρεως, όπως πολλάκις έχουμε παρακολουθήσει σε κατ’ ιδίαν συνεντεύξεις σας σε δημοσιογράφους, δεν έχει να προσθέσει τίποτα στην πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά οι κάτοικοι και οι φίλου του Πεδίου του Άρεως.

Η κοινότητά μας, ανταποκρινόμενη στο πνεύμα καλής διάθεσης και συνεργασίας που δηλώσατε στην πρόσφατη επικοινωνία σας μαζί μας (επιστολή σας της 25/9), είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε θετικά και παραγωγικά σε κοινές πρωτοβουλίες μέσω ανοιχτού και δημόσιου διαλόγου για το Πεδίο του Άρεως, ώστε όλοι/ες  να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αδιαμεσολάβητα για τις προθέσεις σας.

Με εκτίμηση,

Διαδικτυακή κοινότητα ‘Επι μένουμε Πεδίο του Αρεως

Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως

Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αθηνά»

Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου του Άρεως

Κίνηση Γονέων για το Πεδίο του Άρεως».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5