Visual Browsing
Χιλιάδες εργαζόμενοι στην πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (εικόνες)

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (εικόνες)

Συνεχίζουν την απεργία οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μαζική είναι η συμμετοχή των εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ «ενάντια στις νέες παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και στις συνεχιζόμενες επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, την φοροεπιδρομή και γενικότερα τα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα που εξαθλίωσαν οικονομία και κοινωνία».

Η πορεία ξεκίνησε μετά 11.00 από το Πεδίο του Άρεως.

Στο μεταξύ η ΠΝΟ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε νέα 48ωρη απεργία. Τα πλοία θα μείνουν δεμένα καθώς η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία που θα ξεκινά αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και θα λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα , άμεση κατάργηση του συνόλου των αντιεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και επέκταση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος και ενίσχυση της προστασίας από τις ατομικές και ομαδικές απολύσεις με επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας.

Σχετικα
Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας - Πού και τι ώρα
Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας - Πού και τι ώρα

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Το 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔY αποφάσισε, επίσης, τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στη σημερινή πανεργατική απεργία. «Η κυβέρνηση, σε συμφωνία με το κουαρτέτο, ετοιμάζεται να νομοθετήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα», υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «η απεργία της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων. Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ».

Το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι «συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων για την πανεργατική απεργία, στην Ομόνοια». 

Σχετικα
ΑΔΕΔΥ: Πότε προγραμματίζει νέα 24ωρη απεργία
ΑΔΕΔΥ: Πότε προγραμματίζει νέα 24ωρη απεργία

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η οποία θα προχωρήσει σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ διεκδικεί τα εξής:

«Διασφάλιση εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), από 01.01.2017, και τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα νέα οργανογράμματα, η μη εφαρμογή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού και η υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας, μέσα από στόχους άπιαστους και υπερβολικούς.

Μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, εντός και εκτός ΓΓΔΕ.

'Αρση του νόμου για ποινικές-αστικές-πειθαρχικές ευθύνες των ελεγκτών.

Παράταση της παραγραφής και προτεραιοποίηση των εισαγγελικών παραγγελιών που κατακλύζουν τις υπηρεσίες.

Διεκδικούμε 3.000 νέες προσλήψεις, για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες μας, που έχουν απογυμνωθεί, ώστε να αποτραπεί η παραγραφή σοβαρών υποθέσεων, που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες.

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

'Αρση του αποκλεισμού της ΤΕ κατηγορίας από τη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων».

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) συμμετέχει, επίσης, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Η ΟΤΟΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «ενώνει τη φωνή και τη δύναμή της με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας, που αγωνίζονται ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της ισοπέδωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σήμερα και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα το πρωί στις 8:00 στο υπουργείο Υγείας, με το σύνολο των αιτημάτων τους, και επιμένοντας στην άμεση απαίτηση για τη μη απόλυση των επικουρικών επιμελητών γιατρών.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5