TV & Media

Έλον Μασκ: Διαψεύδει την κατάργηση του Χ στην Ευρώπη

Η απάντηση και οι νέες δοκιμές στη πλατφόρμα Χ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ: Διαψεύδει την κατάργηση του Χ στην Ευρώπη
Έλον Μασκ: Διαψεύδει την κατάργηση του Χ στην Ευρώπη © EPA/MICHEL EULER

Έλον Μασκ: Διαψεύδει την κατάργηση του Χ στην Ευρώπη - Η απάντηση και οι νέες δοκιμές στη πλατφόρμα 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Business Insider, ο Έλον Μασκ εξετάζει το ενδεχόμενο να κατηργήσει την πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) στην Ευρώπη.

Μάλιστα, έχει σκεφτεί και το ενδεχόμενο να μπλοκάρει την πρόσβαση χρηστών στη πλατφόρμα που διαμένουν στην Ευρώπη. Ο λόγος είναι η DSA. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τον Αύγουστο την Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA), η οποία θέτει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την ανταλλαγή ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με ρυθμιστικές αρχές και σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.

Η απάντηση του Έλον Μασκ

Με μια λακωνική απάντηση, ο Έλον Μασκ απάντησε στο δημοσίευμα. «Ακόμη ένα εντελώς ψευδές δημοσιέυμα».

Οι νέες δοκιμές

Συνδρομή 1 δολαρίου τον χρόνο αρχίζει να χρεώνει σε όλους τους νέους συνδρομητές το X του Έλον Μασκ.

Πρακτικά, οι νέοι χρήστες πρέπει να πληρώσουν συνδρομή για να μπορούν να κάνουν tweet, retweet, like και να απαντούν σε posts.
Οσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν συνδρομή θα μπορούν μόνο να διαβάζουν αναρτήσεις, να παρακολουθούν βίντεο και να ακολουθούν λογαριασμούς.

Προς το παρόν, η συνδρομή για νέα μέλη ξεκίνησε να εφαρμόζεται στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες από τη Τρίτη (17/10).

Σε αναζήτηση εσόδων το Χ

Ήδη, το X προσφέρει στους χρήστες του μία συνδρομητική υπηρεσία, που ονομάζεται X Premium (το γνωστό και ως μπλε τικ) και προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα.

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια τον μήνα στις ΗΠΑ, με το κόστος να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία κατοικεί ο συνδρομητής. Όμως, για τους υπόλοιπους χρήστες, το X παραμένει δωρεάν.

Ασφαλώς, εάν το X γίνει συνδρομητικό, θα μπορούσε να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Αυτό με τη σειρά του απειλεί να μειώσει τα διαφημιστικά έσοδα, που σήμερα αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων για την εταιρεία.

Η κίνηση για τη χρέωση των νέων χρηστών έρχεται καθώς οΈλον Μασκ εξετάζει εναλλακτικές οδούς εσόδων σε σχέση με τη διαφήμιση και πιέζει ώστε το X να γίνει μια εφαρμογή «για τα πάντα» - συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληρωμών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ