Τεχνολογια - Επιστημη

Το X «έκοψε» τους τίτλους από τα άρθρα που κοινοποιούνται στην πλατφόρμα με εντολή Μασκ

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» του δισεκατομμυριούχου με τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter X
Twitter X © Unsplash

Twitter: Τέλος οι τίτλοι από άρθρα που κοινοποιούνται στο X - Συνεχίζεται ο «πόλεμος» του δισεκατομμυριούχου με τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς

To X, η πλατφόρμα που ήταν γνωστή ως Twitter, σταμάτησε να εμφανίζει τους τίτλους από άρθρα που αναρτώνται στον ιστότοπο, αφού ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου Έλον Μασκ δήλωσε ότι αυτό θα έκανε τις αναρτήσεις να φαίνονται καλύτερα.

Συγκεκριμένα, τα links που δημοσιεύονται στο Twitter εμφανίζονται πλέον ως η εικόνα που περιλαμβάνεται στο άρθρο, καθώς και ένα μικρό κείμενο που αναφέρει το περιεχόμενο του άρθρου. Αν οι χρήστες θέλουν να επισκεφθούν τη σελίδα, πρέπει να κάνουν κλικ στην εικόνα, αλλά αυτή εμφανίζεται ελαφρώς διαφορετική από τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι εικόνες που μεταφορτώνονται στον ιστότοπο.

Η αλλαγή έγινε την Τετάρτη για τους χρήστες iOS και desktop. Η νέα εμφάνιση φάνηκε να μην ισχύει για τους συνδέσμους που αφορούν διαφημίσεις.

Η κίνηση για την αφαίρεση των τίτλων ήταν στα σκαριά από τον Αύγουστο. Μετά τις αναφορές του Forbes σχετικά με την προγραμματισμένη αλλαγή, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Η απόφαση πάρθηκε απευθείας από εμένα. Θα βελτιώσει σημαντικά την αισθητική».

Με «εχθρό» τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς

Η χρήση του X γίνεται όλο και πιο εχθρική για τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς από τότε που ανέλαβε ο Μασκ πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Αν και ποτέ δεν αποτέλεσε σημαντική πηγή επισκεψιμότητας για πολλούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, η πλατφόρμα χρησιμοποιείται από τους περισσότερους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους για την ανταλλαγή και τη συλλογή ειδήσεων, αλλά οι αναφορές δείχνουν ότι η επισκεψιμότητα από το Twitter έχει μειωθεί μετά την εξαγορά από τον Μασκ.

Το ABC κατηγόρησε τις τοξικές αλληλεπιδράσεις στο X και επαίνεσε την καλύτερη διάδραση με το κοινό σε άλλες πλατφόρμες. Σε απάντηση, ο Μασκ κατηγόρησε τον οργανισμό για λογοκρισία.

Τον Αύγουστο, το X φάνηκε για λίγο να θέτει μια καθυστέρηση πέντε δευτερολέπτων στη φόρτωση συνδέσμων προς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και ανταγωνιστές του X, συμπεριλαμβανομένων του Reuters, των New York Times, του Instagram και της Blue Sky.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter αυτή την εβδομάδα ότι «δεν διαβάζει σχεδόν ποτέ πια τις παλιές ειδήσεις» και δήλωσε ότι ο αλγόριθμος του X βελτιστοποιήθηκε κατά των συνδέσμων για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα παραμείνουν στον ιστότοπο όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Το καλύτερο πράγμα είναι να δημοσιεύετε περιεχόμενο απευθείας στο X», είπε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ