Τεχνολογια - Επιστημη

O Έλον Μασκ βάζει συνδρομή 1 δολαρίου στους νέους χρήστες του Χ

Όσοι δεν έχουν συνδρομή θα μπορούν μόνο να διαβάζουν και όχι να γράφουν στην πλατφόρμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
X (πρώην Twitter)
© Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Χ (πρώην Twitter): Δοκιμάζεται συνδρομή 1 δολαρίου τον χρόνο σε νέους χρήστες σε συγκεκριμένες χώρες

Συνδρομή 1 δολαρίου τον χρόνο αρχίζει να χρεώνει σε όλους τους νέους συνδρομητές το X (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ. 

Πρακτικά, οι νέοι χρήστες πρέπει να πληρώσουν συνδρομή για να μπορούν να κάνουν tweet, retweet, like και να απαντούν σε posts.

Οσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν συνδρομή θα μπορούν μόνο να διαβάζουν αναρτήσεις, να παρακολουθούν βίντεο και να ακολουθούν λογαριασμούς.

Προς το παρόν, η συνδρομή για νέα μέλη ξεκίνησε να εφαρμόζεται στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες από χθες, Τρίτη (17/10).

Για την καταπολέμηση των bots

Η εταιρεία δήλωσε ότι στόχος είναι να «μειωθεί το spam, η χειραγώγηση της πλατφόρμας και η δραστηριότητα των bots». Στο πλαίσιο αυτό, οι νέοι λογαριασμοί θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επαλήθευσης του αριθμού τηλεφώνου τους.

Τον περασμένο μήνα, ο νέος ιδιοκτήτης του X είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο συνδρομής για όλους τους χρήστες κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αφότου ο Musk εξαγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια, πέρυσι, η πλατφόρμα παρουσιάζει συνεχή μείωση των εσόδων της. Αν και το οικονομικό συμφέρον από τη χρέωση συνδρομής σε όλους τους χρήστες είναι προφανές, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επιμένει ότι στόχος των κινήσεων αυτών είναι να αντιμετωπίσει τα bots.

Όπως έχει πει, ένα bot κοστίζει «ένα κλάσμα της δεκάρας» για να φτιαχτεί. «Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό».

Σε αναζήτηση εσόδων το Χ

Ήδη, το X προσφέρει στους χρήστες του μία συνδρομητική υπηρεσία, που ονομάζεται X Premium (το γνωστό και ως μπλε τικ) και προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα.

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια τον μήνα στις ΗΠΑ, με το κόστος να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία κατοικεί ο συνδρομητής. Όμως, για τους υπόλοιπους χρήστες, το X παραμένει δωρεάν.

Ασφαλώς, εάν το X γίνει συνδρομητικό, θα μπορούσε να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Αυτό με τη σειρά του απειλεί να μειώσει τα διαφημιστικά έσοδα, που σήμερα αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων για την εταιρεία.

Η κίνηση για τη χρέωση των νέων χρηστών έρχεται καθώς οΈλον Μασκ εξετάζει εναλλακτικές οδούς εσόδων σε σχέση με τη διαφήμιση και πιέζει ώστε το X να γίνει μια εφαρμογή «για τα πάντα» - συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληρωμών.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ