Τεχνολογια - Επιστημη

Έλον Μασκ: Ακόμη δύο συνδρομές προσθέτει στο Χ

Η πιο ακριβή δεν θα έχει διαφημίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To X, πρώην Twitter
To X, πρώην Twitter © EPA/ETIENNE LAURENT

Έλον Μασκ: Ακόμη δύο συνδρομές στο Χ - Η πιο ακριβή δεν θα έχει διαφημίσεις 

Ο Έλον Μασκ συνεχίζει να προσθέτει συνδρομές στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). Μετά την συνδρομή 1 δολαρίου που εφαρμόζεται σε Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες, έρχονται ακόμη δύο προσθήκες για τους χρήστες του Χ.

Όπως ο ίδιος δημοσίευσε, βρίσκονται στα «σκαριά», δύο νέα επίπεδα συνδρομών. Το πρώτο θα έχει χαμηλότερο κόστος με όλες τις λειτουργίες αλλά χωρίς τη μείωση διαφημίσεων. Το δεύτερο επίπεδο θα είναι πιο ακριβό αλλά δε θα έχει διαφημίσεις.

Οι πρώτες δοκιμές σε Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες

Το δοκιμαστικό πρόγραμμα του 1 δολαρίου είναι σε ισχύ σε συγκεκριμένες χώρες. Πρακτικά, οι νέοι χρήστες πρέπει να πληρώσουν συνδρομή για να μπορούν να κάνουν tweet, retweet, like και να απαντούν σε posts.

Οσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν συνδρομή θα μπορούν μόνο να διαβάζουν αναρτήσεις, να παρακολουθούν βίντεο και να ακολουθούν λογαριασμούς.

Για την καταπολέμηση των bots

Η εταιρεία δήλωσε ότι στόχος είναι να «μειωθεί το spam, η χειραγώγηση της πλατφόρμας και η δραστηριότητα των bots». Στο πλαίσιο αυτό, οι νέοι λογαριασμοί θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επαλήθευσης του αριθμού τηλεφώνου τους.

Τον περασμένο μήνα, ο νέος ιδιοκτήτης του X είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο συνδρομής για όλους τους χρήστες κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αφότου ο Musk εξαγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια, πέρυσι, η πλατφόρμα παρουσιάζει συνεχή μείωση των εσόδων της. Αν και το οικονομικό συμφέρον από τη χρέωση συνδρομής σε όλους τους χρήστες είναι προφανές, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επιμένει ότι στόχος των κινήσεων αυτών είναι να αντιμετωπίσει τα bots.

Όπως έχει πει, ένα bot κοστίζει «ένα κλάσμα της δεκάρας» για να φτιαχτεί. «Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ