TV & Media

Ποιο είναι το σύνδρομο Wolff Parkinson White με το οποίο διαγνώστηκε η Γωγώ Φαρμάκη

Η εξομολόγηση για την περιπέτεια με την υγεία της

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γωγώ Φαρμάκη
Γωγώ Φαρμάκη © Instagram

Wolff Parkinson White - Το σύνδρομο και τα συμπτώματα - Η Γωγώ Φαρμάκη για τη διάγνωσή της και το χειρουργείο

Η επιχειρηματίας και ηθοποιός Γωγώ Φαρμάκη εξομολογήθηκε ότι διαγνώστηκε με το σύνδρομο Wolff Parkinson White, για την αντιμετώπιση του οποίου πριν από λίγους μήνες χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο. 

«Πριν λίγους μήνες διαγνώστηκα με Wolff Parkinson White, που σίγουρα πολλοί δεν γνωρίζετε τι είναι, όπως κι εγώ όταν μου το ανακοίνωσαν.
 Έπειτα λοιπόν από φαρμακευτική αγωγή, αρκετά Holder και αφού σε ηρεμία έφτανα 212 παλμούς (χτυπούσε τόσο έντονα η καρδιά μου που κάποιες στιγμές νομιζα ότι κάνει σεισμό), είπαμε να μπούμε χειρουργείο», έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η Γωγώ Φαρμάκη και πρόσθεσε:

«Όπως έχω ξανά πει, είμαι κάτι παραπάνω από τυχερή! Είχα δυο εξαιρετικούς γιατρούς τον κ. Χατζηγεωργίου (που είμαστε μαζί από την πρώτη μέρα) και τον κ. Πούλο που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου! Όσο για το Ωνάσειο Καρδιοχειουργικό Κέντρο απλά δεν έχω λόγια ! Το ευχαριστώ είναι λίγο! Αυτή τη στιγμή, που κάνω αυτό το ποστ, είναι όλα τέλεια! Ανυπομονώ να ξεκινήσω τις προπονήσεις μου και θέλω να πω σε όλους σας να κάνετε εξετάσεις με το παραμικρό και να μην το αμελείτε (κάτι που έκανα εγώ)!»

Τι είναι το Wolff Parkinson White

Tο σύνδρομο Wolff – Parkinson – White (WPWS) είναι διαταραχή που οφείλεται σε συγκεκριμένο τύπο προβλήματος με το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς που οδηγεί σε κάποια συμπτώματα. Περίπου το 40% των ατόμων με ηλεκτρικό πρόβλημα δεν εμφανίζουν ποτέ συμπτώματα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ασυνήθιστα γρήγορο καρδιακό παλμό, αίσθημα παλμών, δύσπνοια, ζάλη ή συγκοπή. Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί καρδιακή ανακοπή.

Η αιτία του WPW είναι συνήθως άγνωστη και πιθανότατα οφείλεται σε συνδυασμό τυχαίων και γενετικών παραγόντων.

Wolff-Parkinson-White syndrome (WPW) - causes, symptoms & pathology

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ