TV & Media

MasterChef: Όλο το παρασκήνιο του τελικού

Οι δηλώσεις των φιναλίστ, τα πρώτα βίντεο και οι αντιδράσεις στο Twitter

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης © Instagram

Από τον ήλιο του... ΠΑΣΟΚ μέχρι και τα πουκάμισα του Σταύρου Βαρθαλίτη, όλος ο τελικός του MasterChef είχε πολύ ενδιαφέρον.

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης είναι ο νέος MasterChef της Ελλάδας, αφού επικράτησε του καλού του φίλου, Σταυρή Γεωργίου στον τελικό της Τετάρτης 17 Ιουνίου.

Μετά από δύο δοκιμασίες ύψιστης δυσκολίας, ο γνωστός και ως... foodman κατάφερε να αποσπάσει 54 από τους 60 βαθμούς έναντι 43 του Κύπριου Σταυρή και να σηκώσει το πολυπόθητο έπαθλο και φυσικά να εξασφαλίσει τις 50.000 ευρώ.

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef 

Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε σε δύο ημέρες και αντίστοιχες δοκιμασίες. Την πρώτη ημέρα, Σταύρος και Σταυρής κλήθηκαν να ετοιμάσουν δύο πιάτα, το ένα εκ των οποίων θα άγγιζε το απόλυτο «10» και ένα signature πιάτο που θα έβαζαν στο μενού τους.

Από αυτή τη δοκιμασία ο Σταυρής απέσπασε 21 βαθμούς στους 30, ενώ ο Σταύρος 24 με το αρνί και τη ρεβυθάδα του να κλέβουν την παράσταση.

Στη δεύτερη και πολύ πιο απαιτητική δοκιμασία, οι δύο μάγειρες κλήθηκαν να αντιγράψουν τέσσερα πιάτα βγαλμένα από τους τρεις αγαπημένους κριτές. Ένα γλυκό τηγανητό αυγό, ένα deep fried kappa maki, έναν μπακαλιάρο με κρέμα βασιλικού και τηγανητό σταμναγκάθι και μακαρόν. 

Εκεί, ο Σταυρής βαθμολογήθηκε με 22 στα 30, ενώ ο Σταύρος πήρε το απόλυτο 30/30 και εξασφάλισε τη νίκη με ευρεία διαφορά.

MasterChef 4 - S4E76 - 16.6.2020 - Τελικός - Δοκιμασία 1η!

MasterChef 4 - S4E77 - 17.6.2020 - Τελικός - Δοκιμασία 2η!

MasterChef 4 - S4E77 - 17.6.2020 - Ο Μεγάλος Νικητής!

Οι δηλώσεις των φιναλίστ του MasterChef 4

Λίγες στιγμές μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο μεγάλος νικητής σημείωσε πως «κάτι μου ‘λεγε ότι είχα κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια και στις δύο δοκιμασίες, αλλά το κρατούσα για μένα! Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, αλλά κρατούσα χαμηλά την… μπάλα, γιατί είχα να κάνω και με τον καλύτερό μου φίλο στο παιχνίδι»

Από την μεριά του, ο Σταυρής Γεωργίου δήλωσε ότι «ευχαριστώ πάρα πολύ την παραγωγή για όλη τη στήριξη που μας έχει δώσει όλους αυτούς τους μήνες. Νιώθω πολύ περήφανος και για την οικογένειά μου και για την Κύπρο. Για τον Σταύρο, δε θα μπορούσα να έχω καλύτερο παρτενέρ για να μην πω αντίπαλο, γιατί δεν είναι αντίπαλος. Για μένα είναι ο απόλυτος MasterChef. Είναι ο καλύτερος, πιο καλός και από μένα! Το παραδέχομαι! Μαγείρεψε καλύτερα, το ήθελε περισσότερο από μένα. Νικητές είμαστε και οι δυο. Σημασία έχει τι θα κάνει μετά το παιχνίδι».

Να σημειωθεί πως σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Πέμπτης, ο Σταύρος Βαρθαλίτης ανακοίνωσε πως θα μοιραστεί το χρηματικό έπαθλο με τον Σταυρή.

Το twitter «έπεσε»

Σε όλη τη διάρκεια του τελικού, οι προηγούμενοι νικητές του ριάλιτι, Λάμπρος Βακιάρος και Μανώλης Σαρρής είχαν αναλάβει τα ηνία του λογαριασμού του MasterChef και απαντούσαν σε ερωτήσεις των τηλεθεατών ενώ έκαναν και τον δικό τους σχολιασμό πάνω στις δοκιμασίες.

Φυσικά δεν έλειψαν τα άκρως στοχευμένα σχόλια των χρηστών της πλατφόρμας με αφορμή κυρίως την ατάκα του νικητή για τον... πράσινο ήλιο και φυσικά τα γυαλιά του, τα οποία και φόρεσε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ