TV & Media

Τζίμι Φάλον: Δημόσια συγνώμη για το «blackface» του 2000

Το επίμαχο κλιπ έγινε ξανά viral και το Twitter ζητούσε την «καρατόμηση» του παρουσιαστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζίμι Φάλον
Τζίμι Φάλον © EPA/NINA PROMMER

Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο παρουσιαστής του «Tonight Show» Τζίμι Φάλον για το δικό του σκάνδαλο «blackface» του 2000.

Ο παρουσιαστής και οικοδεσπότης του «Tonight Show» του NBC, Τζίμι Φάλον, ζήτησε δημόσια συγνώμη για ένα σκετς που είχε προβληθεί το 2000 στο «Saturday Night Live» και στο οποίο ο Αμερικανός κωμικός είχε εμφανιστεί με το πρόσωπό του καλυμμένο με σκούρο μέικ απ, την πρακτική γνωστή ως «blackface», η οποία θεωρείται ευρέως κατακριτέα και ρατσιστική.

Το σκετς του 2000 έγινε επανεμφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα, έγινε Δευτέρα και η έκρηξη στα social media ήταν μεγάλη με τους χρήστες να ζητούν την απομάκρυνση του Τζίμι Φάλον από το σόου του. Υπήρξε βέβαια και ο αντίλογος στα social media με δεκάδες χρήστες να σχολιάζουν πως είναι υπερβολικό και τρελό να επιρρίπτονται ευθύνες στον Φάλον για κάτι που συνέβη πριν από 20 χρόνια.



«Το 2000, ενώ ήμουν στο καστ του SNL, πήρα την φρικτή απόφαση να υποδυθώ τον Κρις Ροκ με blackface. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό που έκανα. Λυπάμαι πολύ που έλαβα αυτήν την αναμφισβήτητα προσβλητική απόφαση και σας ευχαριστώ όλους που μου επισημαίνετε τις ευθύνες μου», έγραψε σε ανάρτησή του ο παρουσιαστής του Tonight Show.

Ο κωμικός Κρις Ροκ δεν έχει μέχρι στιγμής πάρει θέση για το συμβάν, ούτε έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το σκετς.

Jimmy Fallon Blackface Video

Ο Τζίμι Φάλον ήταν μέλος της ομάδας του SNL από το 1998 έως το 2004, όταν και αποχώρησε από το σόου για να ακολουθήσει καριέρα στον κινηματογράφο. Μετά από εμφανίσεις σε αρκετές ταινίες (συμπεριλαμβανομένου του Fever Pitch το 2005 στο πλευρό της Ντρου Μπάριμορ) ο κωμικός βρήκε τελικά τον δρόμο του, όταν έγινε ο έκτος κατά σειρά μόνιμος παρουσιαστής του The Tonight Show το 2014.

Ο Τζίμι Φάλον δεν είναι ο πρώτος βρέθηκε εν μέσω ενός «blackface» σκανδάλου. Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορούσε τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος είχε απαθανατιστεί με σκουρόχρωμο μέικ απ σε ένα σχολικό μασκέ πάρτι το 2001, στο οποίο ο πολιτικός είχε ντυθεί Αλαντίν. Ο Τριντό ήταν τότε 29 ετών και οι φωτογραφίες του διέρρευσαν μία εβδομάδα μετά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 21ης Οκτωβρίου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ