TV & Media

Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Γούντι Άλεν

Με τίτλο «Apropos of Nothing»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γούντι Άλεν
Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Γούντι Άλεν © EPA/SEBASTIEN NOGIER

Μετά το αρχικό μπέρδεμα του πρώτο οίκου που είχε αναλάβει την έκδοσή του, η αυτοβιογραφία του Γούντι Άλεν βρέθηκε στα βιβλιοπωλεία από άλλη εταιρεία.

Εντελώς απροσδόκητα κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Γούντι Άλεν με τίτλο «Apropos of Nothing» και μάλιστα από διαφορετικό εκδοτικό οίκο από τον αρχικό. Να θυμίσουμε πως η κυκλοφορία του βιβλίου ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Απριλίου κατόπιν ανακοίνωσης του εκδοτικού οίκου Hachette που «έριξε» το Google.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες τόσο των εργαζομένων όσο και των Ρόναν και Ντίλαν Φάροου, ο οίκος αποφάσισε να ακυρώσει τη δημοσίευσή του.

«Η απόφαση να ακυρωθεί η κυκλοφορία του βιβλίου του κύριου Αλεν ήταν δύσκολη. Στο HBG, παίρνουμε πολύ σοβαρά τις σχέσεις μας με τους συγγραφείς και δεν ακυρώνουμε εύκολα τα βιβλία.

»Εχουμε δημοσιεύσει και θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε πολλά βιβλία που προκαλούν», είχε διαμηνύσει με ανακοίνωσή της τότε ο εκδοτικός οίκος.

Και ενώ το κοινό ανέμενε νεότερα σχετικά με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου βιβλίου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έκανε την εμφάνισή του στα βιβλιοπωλεία της Αμερικής εκδοθέν από τον οίκο Arcade Publishing.

«Σε αυτούς τους περίεργους καιρούς, όταν η αλήθεια πολύ συχνά απορρίπτεται ως “fake news”, εμείς ως εκδότες προτιμούμε να δίνουμε φωνή σε ένα σεβαστό καλλιτέχνη, από το να υποκύψουμε σε εκείνους που είναι αποφασισμένοι να τον φιμώσουν», σημείωσε η επιμελήτρια του οίκου, Ζανέτ Σίβερ.

Αντιπρόσωπος του εκδοτικού οίκου δήλωσε στο Associated Press πως «το βιβλίο είναι ένας ειλικρινής και πλήρης προσωπικός απολογισμός από τον Woody Allen για τη ζωή του, καλύπτοντας από την παιδική του ηλικία στο Μπρούκλιν και την αναγνωρισμένη καριέρα του στο σινεμά, το θέατρο, την τηλεόραση και τη stand up κωμωδία, αλλά και εξερευνώντας τη σχέση του με την οικογένειά του και τους φίλους του».

Στο βιβλίο ο αναγνώστης μεταφέρεται στα παιδικά χρόνια του Αλεν στη Νέα Υόρκη, την ερωτική του σχέση με την Νταϊάν Κίτον, ενώ ζει και τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση της 7χρονης τότε κόρης του, Ντίλαν Φάροου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ