- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γουίλ Σμιθ: Ο πρώτος από το Χόλιγουντ που έτρεξε στον ημιμαραθώνιο της Κούβας (video)
«Λατρεύω την Αβάνα» φώναζε ο 50χρονος τρέχοντας στο βροχερό Μαραμπανά
Στους δρόμους της Αβάνας κάτω από τη βροχή έτρεξε ο Αμερικανός ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής κωμωδίας του 1997 «Men in black» και πολλών ακόμη εμπορικών επιτυχιών του Χόλιγουντ.
Ο Σμιθ έγινε ο πρώτος κορυφαίος αμερικανός ηθοποιός που μετείχε στο Marabana, στον πλέον δημοφιλή μαραθώνιο που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Κούβα στον οποίο λαμβάνουν μέρος χιλιάδες δρομείς από τη χώρα αυτή της Καραϊβικής και από άλλα κράτη της περιοχής για να τρέξουν στον κλασικό μαραθώνιο και στον ημιμαραθώνιο.
«Η φετινή διοργάνωση είχε πολλά ιδιαίτερα στοιχεία, αλλά το σημαντικότερο ήταν η παρουσία του διάσημου ηθοποιού που έτρεξε στον ημιμαραθώνιο», δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Κάρλος Γκατόρνο στο Xinhua.
O 50χρονος Σμιθ ήταν ένας από τους 6.000 δρομείς που έτρεξαν στη διαδρομή, ανάμεσά τους 1.496 ξένοι, πολλοί από τους οποίους από τις Ηνωμένες Πολιτείες (278), το Μεξικό (90) και τη Γαλλία (84).
Ο διάσημος ηθοποιός έκανε μια μικρή προπόνηση την προηγουμένη ώστε να είναι παρών την Κυριακή στο σημείο της εκκίνησης στις 07.00 τοπική ώρα, χαμογελώντας και δείχνοντας γεμάτος αυτοπεποίθηση, όπως δήλωσαν πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής για να δουν τους δρομείς.
Υποψήφιος δύο φορές για το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, ο Σμιθ είχε ταξιδέψει στην Κούβα τον Μάιο του 2017 για να είναι ο οικοδεσπότης μιας συναυλίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τζαζ στην οποία μετείχαν μουσικοί από την Κούβα και τις ΗΠΑ.
Παρά την καλή επίδοση του Σμιθ, ο Κουβανός Λουίς 'Ανχελ Μαρτίνες κέρδισε τον ημιμαραθώνιο με χρόνο μια ώρα, 11 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα.
Η Κουβανή Νταϊλίν Μπελμόντε κέρδισε τον αγώνα γυναικών, για έβδομη φορά, με χρόνο 1:21:28. Ο Κουβανός Χένρι Χαέν ήταν ο μεγάλος νικητής του κλασικού μαραθωνίου για έκτη φορά με χρόνο 2:33:59.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
No Spam! Είναι η υπόσχεσή μας!
Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN
Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη χαρά της πατρότητας
Ανατροπή στο Χόλιγουντ - «Ασύμφορο το τίμημα», δηλώνουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Η γέννηση της μικρής οθόνης στην Ελλάδα και οι πρωτεργάτες του ΕΙΡ
Το τέλος 62 χρόνων ελληνικής εκπομπής και μια προσωπική μνήμη για τον Παύλο Μπακογιάννη
Μείωση χρηματοδότησης οδηγεί σε κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας και αναδιάρθρωση 160 θέσεων
Η μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ έρχεται στις 23 Φεβρουαρίου
Περιθώριο επτά ημερών για «τελική και βελτιωμένη» προσφορά απέναντι στο Netflix
Ενημερώθηκε για τον θάνατο της μητέρας του μόλις 1 λεπτό πριν βγει στον αέρα της εκπομπής
«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε σε εμένα», δήλωσε
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
«Δύσκολη μέρα ομολογώ σήμερα, πολύ δύσκολη μέρα» ανέφερε μεταξύ άλλων στο τέλος της εκπομπής
Πρώτη θέση από το 2011, μεταξύ των 8 τελικών που έχει διοργανώσει η ΕΡΤ
Ο Akylas με το «Ferto» είναι ο μεγάλος νικητής του «Sing for Greece 2026»
Πόσοι παρακολούθησαν την έναρξη του 7ου κύκλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.