TV & Media

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα γλυκά του Bake off Greece

Λίγο πριν την πρεμιέρα του talent show, μπήκαμε στα backstage

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentriki.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

Η νέα τηλεοπτική σεζόν για μια ακόμα φορά ποντάρει στη γαστρονομία και στα παιχνίδια γευσιγνωσίας και μαγειρικής τέχνης. Πέρα από το MasterChef και το Junior Master Chef, που είναι δοκιμασμένες συνταγές επιτυχίας, ένα νέο παιχνίδι κάνει πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου στον Alpha. Το Bake off Greece έχει τη σφραγίδα ποιότητας του ΒΒC και μεταδίδεται ήδη σε 29 χώρες παγκοσμίως.

20180921_121047.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

Ο Άκης Πετρεζτίκης, ο Νικόλας Στράγγας και ο Δημήτρης Χρονόπουλος, παρέα με την Ιωάννα Τριανταφυλλίδη, κάθε Κυριακή θα αναζητούν τον καλύτερο ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη, εκείνον που παίρνει τη ζύμη στα χέρια του και κάνει θαύματα. Οι διαγωνιζόμενοι από τη μεριά τους θα περνούν από δύο δοκιμασίες: μία δημιουργική και μία τεχνική. Στη δημιουργική, θα επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και να ετοιμάσουν ένα γλυκό, βασισμένο σε συγκεκριμένο θέμα. Στην τεχνική, θα πρέπει να φτιάξουν γλυκό ίδιο με αυτό που θα τους παρουσιάσουν οι κριτές – δεν ακούγεται κι εύκολο. Ο διαγωνιζόμενος με την υψηλότερη βαθμολογία θα αναδεικνύεται «Star baker» του επεισοδίου, ενώ εκείνος που δεν θα έχει κερδίσει τους κριτές, κάθε εβδομάδα, θα βγαίνει… off. 

Όσο για τον παίκτη που θα καταφέρει να μείνει μέχρι το τέλος, θα αποκτήσει τον τίτλο του καλύτερου ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη μαζί με τα πιο γλυκά 50.000 ευρώ της ζωής του!  

20180921_124357.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

Λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, τρυπώσαμε στα παρασκήνια ώστε να γευτούμε πρώτοι τα γλυκά πριν εμφανιστούν στις οθόνες σας. To σκηνικό της εκπομπής είναι παραμυθένιο, θα μπορούσε να είναι το σπίτι από ζαχαρωτά στο Χάνσελ και Γκρέτελ. Τα χρώματα θυμίζουν κουφέτο, οι πάγκοι μοιάζουν αλλειμμένοι με frosting για cupcakes και τα γλυκά φιγουράρουν στις καλογυαλισμένες πιατέλες.

20180921_124241.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

20180921_124312.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

20180921_124258.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

Φαίνονταν όλα λαχταριστά. Δοκιμάσαμε τα extra large cupcakes με κόκκινα φρούτα και με τον σοκολατένιο frosting-αφρό, το κέικ βανίλιας με μέντα, την τάρτα φουντούκι-μερέντα που εξαφανίστηκε στο λετπό, όπως άλλωστε και το νεϋορκέζικου τύπου cheesecake με τη μαρμελάδα φράουλα.

20180921_120753.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

20180921_130607.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου
 

20180921_1208001.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

20180921_120747.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

Το κόκκινο πρωταγωνίστησε σε μια ακόμα γαστρονομική έκπληξη, τα φοντάν από γκανάζ με επικάλυψη red velvet. Εντυπωσιακά ήταν και τα γλειφιτζούρια με τα καραμελωμένα καρύδια για όσους αγαπούν τους ξηρούς καρπούς. Αυτό όμως που εγώ ξεχώρισα ήταν οι μπουκές της μους λεμονιού πάνω σε χειροποίητο κράκερ, όπως και αυτές με γέμιση μηλόπιτας.

20180921_120740.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

20180921_120824.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

20180921_120814.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

Λίγα λόγια για το dream team της κριτικής επιτροπής 

20180921_121043.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου αφήνει για λίγο την υποκριτική κι αναλαμβάνει ρόλο παρουσιάστριας αλλά ποιο είναι το dream team της κριτικής επιτροπής; Οι τρεις άντρες που την πλαισιώνουν είναι έμπειροι επαγγελματίες με διεθνή καταξίωση και ακούνε στα ονόματα: Άκης, Νικόλας και Δημήτρης. 

20180921_121109.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

Ο Άκης Πετρετζίκης δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς είναι από τους πιο δημοφιλείς chef στην Ελλάδα.  Οι άλλοι δύο κριτές δεν είναι τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό, αλλά διαπρέπουν στον τομέα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πολυετή εμπειρία και ο δύο σε εστιατόρια με αστέρι Michelin. Ενδεικτικά, ο Νικόλας Στράγγας έχει τιμηθεί με το βραβείο για «Το Καλύτερο Γλυκό της Χρονιάς» και ο Δημήτρης Χρονόπουλος με το βραβείο «Καλύτερος Ζαχαροπλάστης 2005-2006».

20180921_120129.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

20180921_130508.jpg
© Κατερίνα Καμπόσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ