TV & Media

Η Lady Gaga με αδαμιαία περιβολή στη φύση (video)

Για χάρη της τέχνης και της Αμπράμοβιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47122-97699.gif

Πιθανώς να το κάνει για λόγους δημοσιότητας, πάντως η ίδια επιμένει ότι το κάνει για χάρη της τέχνης, της φιλανθρωπίας και του οράματος της καλής της φίλης, performance artist, Μαρίνα Αμπράμοβιτς. 

Η Lady Gaga βρέθηκε στο Ινστιτούτο Μαρίνα Αμπράμοβιτς (ΜΑΙ) όπου εφαρμόζεται η μέθοδος της 66χρονης σερβικής καταγωγής εικαστικής περφόρμερ.

Η Gaga βιντεοσκοπήθηκε ολόγυμνη στη φύση, έχοντας αγκαλιά ένα τεράστιο κρύσταλλο, με το οποίο έκανε ασκήσεις ισορροπίας στο γρασίδι για να βιώσει την απόλυτη πνευματική και σωματική εμπειρία που δίνει η αποκαλούμενη Μέθοδος Αμπράμοβιτς. Το Ινστιτούτο έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα το διάρκειας 2 λεπτών βίντεο.

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς ισχυρίζεται ότι η ανάγκη για τη δημιουργία του Ινστιτούτου παρουσιάστηκε μετά την τελευταία της περφόρμανς στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη - η μεγαλύτερη σε διάρκεια που είχε κάνει καθώς έφθασε τις 736 ώρες! «Οταν σηκώθηκα από το κάθισμά μου δεν ήμουν πια η ίδια», είπε η Αμπράμοβιτς. «Κάτι άλλαξε μέσα μου οριστικά. Ηταν η πρώτη φορά που κατάλαβα τη μεγάλη ανάγκη του κοινού να είναι μέρος της συνολικής εμπειρίας. Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα. Η επόμενη, ότι θέλω να δημιουργήσω ένα Ινστιτούτο και πως δεν πρέπει να χάσω καθόλου χρόνο. Ενα Ινστιτούτο για την ανθρωπότητα».

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ