- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στην τσιμπίδα του νόμου η Σακίρα - Αντιμετωπίζει προβλήματα με τις ισπανικές φορολογικές αρχές
Καταγγελία εναντίον της τραγουδίστριας για φερόμενη φορολογική παράβαση επί τέσσερα χρόνια
Η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα αντιμετωπίζει προβλήματα με τις ισπανικές φορολογικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «La Vanguardia».
Η Φορολογική Υπηρεσία απέστειλε στο γραφείο του εισαγγελέα καταγγελία κατά της Σάκιρα για φερόμενη φορολογική παράβαση επί τέσσερα χρόνια, όπως επιβεβαιώνεται από πηγές κοντά στην κατηγορούσα αρχή.
Η καταγγελία απεστάλη στα τέλη του περασμένου έτους, όταν η επιθεώρηση αποφάσισε να αναστείλει το έργο της και να προωθήσει τις πληροφορίες στους εισαγγελείς.
Από το περιβάλλον της Σακίρα τονίζεται ότι η τραγουδίστρια πάντα εκπληρώνει τις φορολογικές της υποχρεώσεις και ότι πρόκειται για «τεχνικής φύσης» διαφωνία.
«Το ποσό της υπόθεσης, με βάση τα υψηλά εισοδήματα μιας τραγουδίστριας με διεθνή φήμη, όπως της Σακίρα είναι πολύ μεγάλο "αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ"» σύμφωνα με πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Πηγές του Forbes, αναφέρουν ότι στις αρχές της δεκαετίας τα ετήσια εισοδήματά της ανέρχονταν σε 25 εκατομμύρια, κυρίως από τις παγκόσμιες περιοδείες της, τέταρτες στην παγκόσμια κατάταξη.
Ο πυρήνας της διαμάχης μεταξύ της φορολογικής υπηρεσίας και της Σακίρα είναι ο τόπος κατοικίας της για φορολογικούς σκοπούς. Από το 2011, όταν δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπάρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ και μέχρι το 2014, δηλαδή για τέσσερα χρόνια, η καλλιτέχνης από την Κολομβία ήταν φορολογική κάτοικος εκτός Ισπανίας. Από το 2015, είναι φορολογική κάτοικος Ισπανίας. Τα έτη που αποτελούν αντικείμενο ελέγχου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Σακίρα δεν είχε δικό της σπίτι στη Βαρκελώνη και μέχρι το 2013 δεν είχε το πρώτο παιδί με τον σύντροφό της.
Η διαφορά μεταξύ της μιας περίπτωσης και της άλλης είναι σημαντική. Ο νόμος ορίζει ότι στην περίπτωση φορολογικού κατοίκου ο φορολογούμενος πρέπει να φορολογείται στην Ισπανία για τα εισοδήματά του που παράγονται σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στην περίπτωση που δεν είναι φορολογικός κάτοικος θα πρέπει να φορολογείται αποκλειστικά για το εισόδημα που αποκτάται μόνο στο ισπανικό έδαφος. Στην τελευταία περίπτωση ο φορολογικός συντελεστής είναι 24%.
Οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους προέρχεται από τις περιοδείες και τις εμφανίσεις της σε όλο τον κόσμο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δημοσιογράφος επέστρεψε με μία ακόμη δύσκολη υπόθεση
Το περιστατικό που είχε προκαλέσει αντιδράσεις
Τι είπε για την σκηνή με την πάστα στο «Ριφιφί» και τα παρατσούκλια «Ευλόγησον» και «χήρα του Φατσέα»
Τι θα δούμε στην επίσημη πρώτη της φετινής σεζόν
Τι είπε στον αέρα της εκπομπής
Τι ζητά από την πλατφόρμα η γυναίκα;
Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με όλους τους συνεργάτες της
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα κασέ που επικρατούσαν ανά δεκαετία στην τηλεόραση
Η επιστροφή στο ραδιόφωνο μέσω του Voice Radio και η διαχρονική μαγεία της μουσικής και της ζωντανής ραδιοφωνικής εμπειρίας
Η εταιρεία που είχε αποτιμηθεί σχεδόν 1 δισ. δολάρια
Ο πρώην παίκτης του Survivor μοιράστηκε βίντεο από την προσπάθειά του να παίξει ποδόσφαιρο με προσθετικό πόδι
Ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε για τη δυσλαλία και εξομολογήθηκε ότι την κληροδότησε και στα παιδιά του
«Δεν δέχομαι να κρίνεται από τον 1ο μήνα. Για όνομα του Θεού»
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
Η λαμπερή είσοδος στο πλατό
Όσα δήλωσε για τα παιδικά του χρόνια
Ο τηλεοπτικός σταθμός αποχαιρετά τον Αντώνη Κανάκη
Παρότι έγιναν συζητήσεις για την επιστροφή της τηλεοπτικής σειράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.