TV & Media

«Ξύπνησα με τον Κέβιν Σπέισι από πάνω μου»

Νέες καταγγελίες ανδρών για σεξουαλική παρενόχληση από τον βραβευμένο ηθοποιό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379420-782864.jpg
EPA/ANDY RAIN

Νέες καταγγελίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σε βάρος του Κέβιν Σπέισι από άνδρες που δηλώνουν ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά στο παρελθόν από τον ηθοποιό.

Ένας άνδρας, ο οποίος μίλησε στο BBC χρησιμοποιώντας το όνομα Τζον, αναφέρθηκε στην τραυματική εμπειρία που βίωσε τη δεκαετία του '80 όταν ξύπνησε και είδε τον Κέβιν Σπέισι ξαπλωμένο πάνω του.

Ο Τζον είπε ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό σε μια καλοκαιρινή θεατρική παράσταση και στη συνέχεια ο Σπέισι τον κάλεσε να περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Το πρώτο βράδυ ο Σπέισι μιλούσε πολύ για τη δουλειά του. Έδειχνε στοργικός «με έναν τρόπο που δεν με ενδιέφερε», είπε ο άνδρας στο BBC. «Με προσκάλεσε στο κρεβάτι του, αλλά προτίμησα τον καναπέ. Τον άκουγα να κλαίει στο κρεβάτι του. Αργότερα ξύπνησα γιατί ο ηθοποιός είχε έρθει στον καναπέ και με αγκάλιαζε. Αισθάνθηκα άβολα για να μην πω ότι ήταν μια τραυματική εμπειρία». Σύμφωνα με τον Τζον δεν συνέβη κάτι σεξουαλικό. «Είτε είναι τελείως βλάκας είτε είναι αρπακτικό. Ή και τα δύο μαζί», σχολίασε. «Έβαλα τα κλάματα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε και τρόμαξα».

 

Ο άνδρας με το ψευδώνυμο Τζον δεν είναι ο μόνος που βγήκε σήμερα για να καταγγείλει τον Σπέισι. Ο κινηματογραφιστής Τόνυ Μοντάνα μίλησε για τη φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση του από τον γνωστό ηθοποιό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, όλα έγιναν σε ένα μπαρ το 2003, όπου βρισκόταν όταν έφτασαν ο Σπέισι με την παρέα του. 

Ο Μοντάνα ανέφερε πως, ενώ προσπαθούσε να παραγγείλει ένα ποτό, ο Σπέισι τον πλησίασε από πίσω και του θώπευσε τα γεννητικά όργανα, με το θύμα να αναγκάζεται να τον σπρώξει για να ξεφύγει.

Σύμφωνα με τον Μοντάνα, μετά το περιστατικό προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην τουαλέτα αλλά ο Σπέισι τον ακολούθησε και εκεί, με τον Μοντάνα να τον σπρώχνει βίαια έξω και να λέει στους φίλους του ηθοποιού να τον συγκρατήσουν.

Ο Σπέισι με την παρέα του φέρονται να έφυγαν από το χώρο λίγο μετά ενώ ο Μοντάνα δηλώνει πως είχε μετατραυματικό στρες από την εμπειρία και πως δεν συζήτησε με κανέναν το συμβάν πλην των ψυχολόγων του.

Η τρίτη καταγγελία της ημέρας έγινε από έναν Μεξικανό ηθοποιό, ο οποίος κατηγορεί τον Αμερικανό για σεξουαλική παρενόχληση στο Λονδίνο όταν ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού θεάτρου Old Vic. (2004 με 2015)

Ο Ρομπέρτο Καβάζος είχε παίξει σε αρκετές παραγωγές του Old Vic. Ισχυρίζεται ότι ο Σπέισι σχεδόν «καθημερινά έριχνε δίκτυα» σε νεαρούς ηθοποιούς. «Το μόνο προαπαιτούμενο ήταν να είναι άνδρας κάτω των 30 ετών και ο κ. Σπέισι θεωρούσε ότι μπορούσε να θωπεύσει», έγραψε ο Μεξικανός στο Facebook. Ο ίδιος λέει ότι απώθησε δύο φορές τον ηθοποιό λέγοντάς του ότι αυτό που κάνει λέγεται παρενόχληση. Κάποιοι άλλοι φοβόντουσαν να μιλήσουν σύμφωνα με τον Μεξικανό.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ