TV & Media

Ο Όλιβερ Στόουν δεν καταδικάζει τον Γουαινστάιν

Που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376459-777259.jpg

«Αν παραβίασε το νόμο, θα το μάθουμε. Για μένα, ένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να καταδικάζεται από ένα σύστημα τιμητών».

Αυτό δήλωσε ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης κ. 'Ολιβερ Στόουν για το μεγαλοπαραγωγό και εκατομμυριούχο του Χόλιγουντ κ.  Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ο κ. Στόουν, μιλώντας  σε  δημοσιογράφους στο Μπουζάν της Νότιας Κορέας, όπου προεδρεύει στην κριτική επιτροπή του 22ου τοπικού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ, είπε ακόμα:

  • «Πιστεύω στη θεωρία σύμφωνα με την οποία πρέπει να περιμένουμε έως την εκδίκαση της υπόθεσης»
  • Το Χόλιγουντ είναι «γεμάτο από ιστορίες φρίκης», αλλά οι κατηγορίες σε βάρος του Γουάινσταϊν για περιστατικά που έλαβαν χώρα επί σειρά πολλών ετών, είναι για την ώρα φήμες.
  • «Αυτό που περνάει [ο Γουαινστάιν] δεν είναι εύκολο. Κατά τη διάρκεια της περιόδου εκείνης,, ήμουν ανταγωνιστής και πράγματι δεν τον γνώριζα. Έχω ακούσει ιστορίες φρίκης στον εργασιακό χώρο σε όλο τον κόσμο , συνεπώς δεν θα σχολιάσω κουτσομπολιά»

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γουάινσταϊν, ένας από τους πιο ισχυρούς παραγωγούς του Χόλιγουντ, αποπέμφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ίδιας του της εταιρίας, της «The Weinstein Company», τρεις μέρες αφότου η «New York Times» δημοσίευσε  έρευνα που αποκάλυπτε σειρά κατηγοριών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης και της Βρετανίας διεξάγουν έρευνα για τον 65άχρονο μεγιστάνα, ο οποίος κατηγορήθηκε για τέσσερις βιασμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ