TV & Media

Κατηγορούν την Adele ότι έκλεψε τραγούδι Κούρδου καλλιτέχνη (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314834-232653.jpg

Κάποια τουρκικά σάιτ ισχυρίζονται ότι το τραγούδι «Million Years Ago» της Adele είναι αντιγραφή του τραγουδιού «Acilara Tutunmak», που τραγούδησε ο Κούρδος τραγουδιστής Ahmet Kaya το 1985

Κάπως έτσι η διασημότερη αυτή τη στιγμή τραγουδίστρια του πλανήτη εμπλέκεται για πρώτη φορά σε ένα «σκάνδαλο» πνευματικών δικαιωμάτων μετά τους ισχυρισμούς ότι το τραγούδι «Million Years Ago» είναι αντιγραφή του τραγουδιού «Acilara Tutunmak», που τραγούδησε ο Κούρδος τραγουδιστής Ahmet Kaya το 1985. Αρκετοί θαυμαστές του Kaya έχουν εξοργιστοί και κάποιοι εξ αυτών γράφουν στο Twitter φαίνεται πως είναι εξοργισμένοι, καθώς αρκετά επιθετικά σχόλια κατακλύζουν το Twitter, όπως: «Η Adele έκλεψε από εμάς».

Ο Ahmet Kaya πέθανε το 2000 στο Παρίσι, εξορισμένος από την Τουρκία επειδή ήταν Κούρδος. ύμφωνα με τον Τούρκο κριτικό μουσικής Naim Dilmener, ο οποίος παραδέχτηκε πως τα δυο τραγούδια μοιάζουν. Όπως ο ίδιος σχολίασε: «Δεν νομίζω πως η Adele άκουσε το τραγούδι του Kaya και το αντέγραψε επίτηδες».

Θέση πήρε και η χήρα του Kaya, Gülten Kaya, η οποία δήλωσε πως δεν πιστεύει πως η διάσημη τραγουδίστρια θα έκανε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας: «Αν, όμως, το έκανε, τότε πρόκειται για κλοπή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ